Úvod Android Wear Google sa hnevá. Samsung podľa nich odflákol hodinky Gear Live s Android...

Google sa hnevá. Samsung podľa nich odflákol hodinky Gear Live s Android Wear

1

Google sa celkom nepozdáva to, ako sa Samsung postavil ku problematike Android Wear. Údajne má viac času a úsilia namiesto do platformy Android Wear venovať do svojho vlastného operačného systému Tizen a to aj napriek tomu, že Google prisľúbili, že do Android Wear dajú 100%.

Upozornil na to server The Information, podľa ktorého sa ešte minulý týždeň nezhodol šéf Google, Larry Page s podpredsedom správnej rady Samsungu, Jay Leeom.

To, čo Samsung Larry Page vytkol konkrétne známe nie je, no predpokladá sa, že tým, že Samsung „odflákol“ hodinky s operačným systémom Android Wear môže znamenať, že konkurenčný produkt, ako napríklad Apple iWatch môže zaznamenať väčší úspech.

Riešenie, s ktorým prišiel Samsung bolo založené na hodinkách, ktoré vychádzajú z radu Samsung Gear. Hodinky Gear pritom bežia na operačnom systéme Tizen.

Ku konfliktu podľa servera The Information prišlo už v januári, keď sa mal ozvať aj šéf Androidu, Sundar Pichai. Ten Samsungu odkázal, že pokiaľ neprestane príliš upravovať softvérovú výbavu na telefónoch a tabletoch, celú spoluprácu s nimi môžu ukončiť.

Samsung je nepochybne silným hráčom na trhu a svoju silnú pozíciu sa snaží využiť a odlíšiť sa od zvyšku výrobcov Android zariadení. Samsung sa po tejto konfrontácii rozhodol a svoju softvérovú nadstavbu zjednodušil, no čo sa hodiniek týka, tam si budeme musieť na prípadné vylepšenie počkať.