Úvod Novinky Do USA vás nepustia s vybitým mobilom, alebo tabletom

Do USA vás nepustia s vybitým mobilom, alebo tabletom

42

Všetkým sa nám to už stalo. Boli sme na letisku, čakali sme na odlet a počas toho sme sa zabávali na telefóne, alebo tablete. Kým sme si to stihli uvedomiť, telefón nám už hlásil len pár percent nabitia.

Pokiaľ letíte do USA, už to nemusí byť úplne banálny problém, ktorý sa týka len neschopnosti zavolať mame, že ste v poriadku. Americký úrad pre bezpečnosť v doprave (TSA) totiž vydal nové stanovisko, v ktorom vyzýva pasažierov cestujúcich z určitých letísk (nešpecifikoval, ktoré to sú), aby si doma nabili všetku elektroniku, ktorú si so sebou plánujú priniesť. Ak totiž nebudete vedieť preukázať, že zariadenie funguje, nebudete môcť cestovať. Teda budete, ale bez daného zariadenia.

Úrad s detailmi ohľadom možnej hrozby zaobchádza veľmi opatrne, no tak, ako sme vás už informovali, teroristi z Al-Káidy mali prísť na spôsob, akým prepašovať trhaviny v telefónoch a tabletoch bez toho, aby si ich na bezpečnostnej kontrole všimli.

Teraz už len ostáva zistiť, čo znamená úplne vybité zariadenie. Je to zariadenie, s ktorým už vôbec nepohnete, alebo sa za funkčné zariadenie počíta aj také, ktoré zobrazí ikonku ohľadom toho, že je úplne vybité? A čo tak nainštalovať nabíjačky, pomocou ktorých by vybité zariadenia mohli otestovať?

Otázok je veľa, odpovedí sa už tak ľahko nedozvieme. Ak teda cestujete do USA, nezabudnite si nabíjačku.

Informoval o tom server Tech Crunch.