Úvod Novinky Android Šéf Androidu zahanbil Apple. Tie vaše „nové“ funkcie v iOS 8 v...

Šéf Androidu zahanbil Apple. Tie vaše „nové“ funkcie v iOS 8 v Androide máme už 5 rokov

22

Počas konferencie WWDC, ktorú Apple usporiadal ešte pred pár týždňami sa CEO Apple, Tim Cook pokúsil o niekoľko žartíkov na účet Androidu, no to sme tak trochu čakali. Čo sme však nečakali, že Sundar Pichai, ktorý pôsobí kľudne. Realita však bola iná a na stranu Apple padli zaujímavé slová, ktoré rozosmiali nejedného návštevníka Google I/O.

Najprv Pichai porozprával pár slov o Google Play services a vokálne podčiarkol, že v tomto frameworku leží skutočná sila Androidu. Pichai pripomenul, že Google Play services aktualizujú každých 6 týždňov a že na najnovšej verzii beží až 93% všetkých Android zariadení bez rozdielu na verzii operačného systému. To Google umožňuje udržiavať svoje zariadenia aktualizované aj bez zmeny verzie operačného systému, čo Apple tak rád pripomína.

android-inovacia

Najpriamejší útok od Google na Apple však prišiel keď sa v prezentácii Sundar pristavil pri slide nazvanom „Android inovácia,“ ktorá zobrazila niektoré z funkcií ich platformy pri rôznych verziách operačného systému. Na grafike bolo pritom zobrazený multitasking už pod verziou 1.0, vlastné klávesnice a widgety pod verziou Android 1.5 Cupcake, štatistiky batérie vo verzii Gingerbread, interaktívne upozornenia vo verzii Jelly Bean (4.1) a rýchle nastavenia vo verzii Jelly Bean (4.2). Ak by samotná grafika Apple nestačila, Sundar len tak naokraj dodal „Ak sa pozriete čo sa na ostatných platformách objavuje teraz; widgety, vlastné klávesnice, atď., mnohé z týchto funkcií boli v Androide dostupné už pred štyrmi, piatimi rokmi.“

Teraz už neostáva nič iné, len použiť tento obrázok.

appleburn