Úvod Novinky Samsung Galaxy S5 LTE-A oficiálne: 2.5GHz Snapdragon 805, Adreno 420, 3GB RAM,...

Samsung Galaxy S5 LTE-A oficiálne: 2.5GHz Snapdragon 805, Adreno 420, 3GB RAM, QHD displej, a 32GB pamäti

2

Akste si počas uplynulých pár mesiacov zaobstarali Galaxy S5, musíme vás sklamať, no už nevlastníte jeho najvýkonnejšiu verziu. Samsung mal počas noci predstaviť novú, LTE-A verziu, ktorá prichádza s vylepšenými špecifikáciami a možnosťou pripojiť sa k vysoko rýchlostnej LTE sieti juhokórejských operátorov.

Čo sa teda špecifikácií týka, na zadnej strane sa nachádza rovnaký, 16MPix senzor, zatiaľ čo na prednej strane sa nachádza 2MPix kúsok. Zariadenie je poháňané 2 800mAh batériou, pričom nezmenila sa ani veľkosť displeja, ktorá ostala na 5,1 palcoch. Čo sa však zmenilo je jeho rozlíšenie, ktoré je v prípade LTE-A verzie už Quad HD, teda 2 560 x 1 440, vďaka čomu sa vyrovná LG G3, Vivo Xplay 3S a ďalším. Nový je aj čipset Snapdragon 805 taktovaný na 2.5GHz, ktorému sekunduje grafický čip Adreno 420.

Zabudnúť nemôžeme ani na 3GB RAM a 32GB pamäti, ktorá sa dá rozšíriť o ďalších 128GB. Novinka si zachovala aj certifikáciu IP67, Android 4.4 KitKat a najnovšiu verziu TouchWiz.

Momentálne si nikto nie je celkom istý či toto náhodou nie je spomínaný Galaxy F / Galaxy S5 Prime, no minimálne čo sa špecifikácií týka, celkom sa mu podobá.

Vynovená verzia by v Južnej Kórei mala byť dostupná už koncom tohto týždňa, pričom sa nepredpokladá, že by sa mal dostať aj na medzinárodný trh. Novinka bude dostupná v čiernom, bielom, modrom, zlatom, ružovom a červenom prevedení. Jej cena sa má pohybovať na hranici 680 eur.

Upozornil na to server Pocketnow.