Úvod Novinky Android Material Design – Takto vyzerá nový vzhľad Android „L“

Material Design – Takto vyzerá nový vzhľad Android „L“

12

Fanúšikovia a fanúšičky Androidu, najväčší sviatok nášho obľúbeného mobilného operačného systému práve začal. Hneď zo začiatku sme sa dozvedeli jednu z najväčších správ, ktoré sme síce očakávali, no je pekné ju mať potvrdenú. Nová verzia Androidu príde s novým dizajnom, ktorý Google nazval – Material Design.

Na prvý pohľad to vyzerá tak, že stock Android prejde poriadnou zmenou, ktorá všetky prvky prefarbí „flat“ farbami. Aplikácie a rôzne menu vyzerajú jednote a čisto, pričom používajú rôzne príjemné prechody a viac. Hneď na prvý pohľad sa to dá porovnať s používateľským rozhraním LG, ktoré sa pohlo presne tým istým smerom.

Material Design bude dostupný pre vývojárov, pričom Google pre nich pripravil niekoľko pomôcok, ktoré im pomôžu v navrhovaní svojich aplikácií a hier. Každopádne, viac o Material Design neskôr, teraz si v rýchlosti pozrite čo to vlastne je a ako to vyzerá.

material

material-design-1 material-design-2 material-design-3 material-design-4 material-design-5 material-design-6 material-design-7 material-design-8 material-design-9