Úvod Novinky Android FOTO: Pozrite sa ako bude vyzerať Android 5.0 Lollipop – notifikácie v...

FOTO: Pozrite sa ako bude vyzerať Android 5.0 Lollipop – notifikácie v štýle kartičiek a viac!

18

Fakt, že ďalšia verzia Androidu bude niesť označenie Lollipop sme sa dozvedeli len dnes, no spolu s ňou sa na internet dostali ďalšie informácie o tom, ako bude vyzerať a aké zmeny prinesie. Na internet ich nahral server Android Central, pričom sa nejedná o screenshoty zo zariadení, ale o artistickú reprezentáciu toho, čo redaktori Android Police videli a čím sú si istí.

lista

Nový dizajn prezývaný „Quantum Paper“ sa rozhodne inšpiroval kartičkami z Google Now, pričom tento dizajn bol použitý aj v notifikačnom centre. Nie len to, celé „Rýchle Nastavenia“ boli úplne prerobené a po novom už ponúkajú oveľa viac krásne uhladených nastavení. Medzi možnosťami nechýba vybranie konkrétnej WiFi siete pre pripojenie, kontrola spotreby, či prehľad pripojených zariadení cez Bluetooth.

Android-5.0-Lollipop-novy-dizajn-1 Android-5.0-Lollipop-novy-dizajn-2

Nový dizajn sa zameriava na flatové ikonky, biely text a tmavé pozadie, čo dokopy skvele ladí. Nechýba ani váš obrázok z Google+, pričom po kliknutí naň sa okamžite presuniete na váš Google účet, kam si môžete ukladať obrázky, posielať statusy na Google+ a viac.

Android-5.0-Lollipop-novy-dizajn-3 Android-5.0-Lollipop-novy-dizajn-4 Android-5.0-Lollipop-novy-dizajn-5

Nová verzia Android 5.0 (možno 4.5 Lollipop) bude predstavená už dnes počas konferencie Google I/O, ktorá začína už o pár hodín. Nezabudnite nás tak dnes ešte navštíviť, budeme mať pre vás viac detailnejších informácií.