Úvod Konkurencia Apple Apple si za väčší iPhone vypýta ešte viac. Až tretina ľudí s...

Apple si za väčší iPhone vypýta ešte viac. Až tretina ľudí s tým problém nemá

43

Čiuž vlastníte iPhone a chodíte nás tak či tak pravidelne čítať – vieme o vás, je vás veľa, alebo vlastníte Android a chcete zmenu v podobe presedlania na iOS, vedzte, že ak si brúsite zuby na väčší iPhone, mali by ste začať šetriť.

Nový správa od analytika Tavisa McCourta z Raymond James totiž naznačuje, že Apple si za väčší iPhone 6 vypýta o 100 dolárov viac, než za aktuálny model. Displeje sú väčšinou jedny z najdrahších komponentov na zariadení, takže čím je zobrazovací panel väčší, tým viac si zaň výrobca naúčtuje.

Čo je však zaujímavé, je zistenie McCourta, ktorý tvrdí, že podľa ich prieskumu je až celá jedna tretina zákazníkov Apple pripravená obetovať o 100 dolárov viac. Pre Apple, ktorý si tejto informácie musí byť viac než dobre vedomý jasná voľba. Pokiaľ zákazníkom nerobí problém zaplatiť viac, nie je dôvod prečo meniť stratégiu a tak sa na jeseň pravdepodobne dočkáme vyššej ceny, ktorá bude útočiť na hranicu 1000€.

Nový 4.7 palcový iPhone 6 by mal byť predstavený v septembri. Momentálne sa pošuškáva aj o 5.5 palcovom modeli, no tam je situácia nejasná.

Upozornil na to server Techno Bufallo.