Úvod Novinky Zamestnanec Samsungu počas vyšetrovania kartelovej dohody požul a prehltol usvedčujúce dokumenty

Zamestnanec Samsungu počas vyšetrovania kartelovej dohody požul a prehltol usvedčujúce dokumenty

11

Vosvetle nedávnej bitky medzi Apple a Samsungom sa na povrch dostávajú niektoré alarmujúce informácie, ktoré by sme od tak veľkého výrobcu, akým Samsung zaručene je, nečakali.

Ešte pred začiatkom súdneho sporu s Apple bol Samsung obvinený z tzv. kartelovej dohody s ďalšími výrobcami. Znamená to, že sa s inými výrobcami dohodol na tom, že pod určitú cenu svoje produkty predávať nebudú, čím umelo eliminoval akúkoľvek konkurenciu. V tomto prípade sa jednalo o dohodu ohľadom DRAM modulov a televízií.

Informoval o tom server PhoneArena a VanityFair.

 

„Jeden ich dokonca začal žuť a prehĺtať.“

 

Samsungu na to prišli a tamojšie úrady ho okamžite obvinili a začali vyšetrovať. Kým však vyšetrovatelia stihli doraziť na miesto, kde mali byť dané dokumenty uskladnené, pohotoví a lojálni pracovníci juhokórejského giganta ich začali vo veľkom skartovať, počítače nahradzovať za nové kusy a jeden z nich ich dokonca začal žuť a prehĺtať.

Tento hrdinský skutok zaznamenala priemyselná kamera, ktorá bola v danom objekte umiestnená ešte v marci 2011, čo nie je tak dávno.

Je teda diskutabilné, či Samsung niečo podobné nepraktizuje aj na poli smartfónov, no to už by sme zachádzali do teritória krivých obvinení a to by nebolo fér.