Úvod Dohady VIDEO: Toto je Moto E, najlacnejší smartfón Motoroly len za £89

VIDEO: Toto je Moto E, najlacnejší smartfón Motoroly len za £89

7

Motorola dnes predstavila svoj superlacný telefón s rešpektovanými špecifikáciami a Android 4.4 KitKat. K predstaveniu si spoločnosť pripravila aj krátke promo video.

Novinka od Motoroly sa automaticky stáva najlacnejším smartfónom, aký spoločnosť doteraz vyrobila. Ponúka 4.3 palcový qHD displej (256ppi), Snapdragon 200 s dvomi jadrami Cortex-A7, ktoré tikajú na takte 1.2GHz, grafický čip Adreno 302 s taktom 400MHz, 1GB RAM a 4GB rozšíriteľnej pamäti (až do 32GB).

Na zadnej strane sa nachádza 5MPix fotoaparát a celé zariadenie poháňa 1 980mAh batéria, ktorá podľa Motoroly hravo zvládne celý deň používania.

moto-e-1 moto-e-3 moto-e-4 moto-e-5

Moto E je dostupný v deviatich rôznych farebných prevedeniach. Čo sa softvéru týka, tam Motorola siahla po Android 4.4 KitKat, čo je obrovské plus, vzhľadom na jeho cenu.

Počas predstavenia sa Motorola pochválila aj tým, ako krátko jej trvá vydanie nového Androidu. Naportovanie novej verzie na ich vlajkovú loď, Moto X, im trvalo len 19 dní, zatiaľ čo HTC to trvalo 92,  Samsung 106 a LG až 116 dní.

moto-e-2 moto-e-6

Motorola je na svoju novinku patrične hrdá. Predpokladá, že ju budú kupovať hlavne tí, ktorí zatiaľ používajú „hlúpe telefóny.“ Aj z toho dôvodu vytvorila web nazvaný „Goodbye dumbphone.“ Cena pre Slovensko stanovená zatiaľ nebola. Spoločnosť dokonca zatiaľ nepotvrdila, či bude Moto E dostupný aj pre iné trhy, než indický, britský a americký, kde sa bude dať kúpiť už tento týždeň.

Tak, čo hovoríte na Motorolu Moto E? Zaujal vás tento smartfón?