Úvod Novinky DISKUSIA: Výber najlepších Android telefónov v máji 2014

DISKUSIA: Výber najlepších Android telefónov v máji 2014

44

Jemáj, lásky čas a my sme sa rozhodli, že si zrekapitulujeme telefóny, do ktorých sú ľudia zaľúbení, aj keď len platonicky, najviac. Náš zoznam zariadení nie je ovplyvnený ničím iným len našim presvedčením o kvalitách daných zariadení a preto v tom nehľadajte žiaden ďalší, hlbší zmysel. V hlavnom zozname sa nachádzajú len zariadenia, ktoré sa už dajú kúpiť, nižšie však nájdete aj také zariadenia, ktoré sa na trhu objavia už čoskoro.

Do diskusii nižšie nám napíšte vašich TOP5 telefónov. Tešíme sa na to, s čím prídete!

 

nexus5

Nexus 5

Nexus 5 je aktuálna vlajková loď Google, ktorá bola vyrobená v spolupráci s LG. Postavená je na základoch LG G2, pričom Google sa postaral o elegantný dizajn a softvér, ktorý z neho robí tak atraktívne zariadenie. Nexus 5 ponúka 5 palcový Full HD displej, 2GB RAM, 16/32GB úložiska a čipset Snapdragon 800. Aj po polroku sa jedná o výborné zariadenie, z ktorého by bol sklamaný len málokto. Možno si hovoríte, že čo sa špecifikácií týka, kúpiť sa dajú aj oveľa lepšie telefóny. Nezabúdajte však aj na to, že telefón nerobia výborným len jeho „črevá“ ale aj jeho softvér a aktualizácie, v čom je Nexus 5 stále jednotkou. Jeho cena začína na XYZ€.

 

lgg2

LG G2 / LG G Pro 2

Do nášho výberu sa dostala aj dvojica LG G2 a LG G Pro 2 a to podľa toho či ste v krajine, kde sa dá kúpiť novší G Pro 2, alebo nie. LG G2 je jedno z našich najobľúbenejších zariadení, keďže prináša výborný displej, tenké rámiky, zaujímavé softvérové vychytávky aka Knock ON, ako aj nezvyčajný spôsob umiestnenia hardvérových tlačidiel, ktorý skutočne funguje.

 

z2

Sony Xperia Z2

Sony tento mesiac konečne začalo predávať novú Xperia Z2, ktorá bola predstavená ešte februári na Mobile World Congress. Novinka od Sony ponúka 5,2 palcový 1080p IPS displej s vylepšenou technológiou Triluminous a X-Reality Engine, 3GB RAM, 16GB vnútornej pamäti, Snapdragon 801 a vodotesnú konštrukciu. Okrem toho Sony pribalil aj Android 4.4.2 KitKat a 3 200mAh batériu. Telefón sa začal predávať pred pár dňami, na Slovensko dorazí do týždňa.

 

galaxys5

Samsung Galaxy S5

Sme si vedomí toho, že sa medzi našimi čitateľmi nachádza veľa ľudí, ktorí si myslia, že Galaxy S5 je ďalší telefón, ktorý je len miernym vylepšením toho, čo priniesol Galaxy S4. Áno, v tom máte pravdu, vylepšenia to nie sú razantné ale viete čo? Vo veľa smeroch je to dobre. Samsung vylepšil to, čo dáva zmysel. Zlepšil spracovanie zadného krytu, ktorý teraz v rukách pôsobí oveľa príjemnejšie, vylepšil fotoaparát, vylepšil displej, ktorý narástol na 5,1 palca, vylepšil výkon a subjektívne aj TouchWiz, ktorý vyzerá modernejšie.

Okrem toho je Galaxy S5 odolný voči vode (na 30 minút v hĺbke 1 meter) a ako čerešnička na torte sa na zadnej strane nachádza merač rýchlosti tepu, ktorý môžete a nemusíte použiť. Spomenul som, že disponuje aj snímačom odtlačkov prstov?

 

onem8-4-w

HTC One M8

Do výberu sa musel dostať aj nový HTC One M8, ktorý je už tak, ako sme v prípade HTC zvyknutí, majstrovským dielom. Ak chcete telefón, ktorý je postavený ako tank, ponúka výkon aj za dvoch a dostane aktualizácie ešte ďalšie dva roky, nehľadajte ďalej. HTC One M8 ponúka najnovší Android 4.4 KitKat s užívateľským rozhraním Sense 6.0, ktoré ponúka niekoľko zaujímavých vylepšení.

 

Neprehliadnite

Samsung Galaxy Note 3 – Ak hľadáte telefón, ktorý je väčší, než Galaxy S5 a ponúka rozšírenú funkcionalitu a dlhšiu výdrž, Galaxy Note 3 by mal byť na prvom mieste vo vašom zozname.

Moto X – Moto X je už síce jedno z tých starších zariadení v našom zozname a špecifikáciami sa nikdy nesnažilo siahať na TOP miesta v rebríčkoch výkonu, no čo sa softvéru a funkcií týka, je jedno z najlepších. Vývojári sa aj teraz snažia napodobniť funkcie, ktoré Motorola v Moto X predstavila ešte minulý rok.

Sony Xperia Z1 Compact – Podobne ako v prípade Galaxy Note 3, aj Xperia Z1 Compact je zariadenie určené pre tých, ktorí sa neuspokoja s „mainstream“ zariadeniami. Ak chcete rovnaký vysoký výkon, no v menšom prevedení, Z1 Compact je práve pre vás.

Galaxy S4 / HTC One M7 (2013) – Pri výbere telefónu nezabúdajte ani na vlajkové lode z minulého roku, ktoré sú veľakrát oveľa lepšou voľbou, než „mini“ verzie z tohto roku.

 

Na čo sa môžeme tešiť

g3

LG G3

LG už 27. mája predstaví svoju novú vlajkovú loď, ktorá by mala ponúknuť 5,5 palcový Quad HD displej (2 560 x 1 440), 2 alebo 3GB RAM, 16/32GB úložiska, 13MPix fotoaparát a 3 000mAh batériu.

 

OnePlus-One

OnePlus One

Čínska spoločnosť OnePlus nedávno predstavila svoju vlajkovú loď, ktorá svojimi špecifikáciami a nacenením šokovala celý svet. Telefón, ktorý ponúka 5,5 palcový Full HD displej, 2GB RAM, 16/64GB RAM a 13MPix fotoaparát od Sony si totiž budete môcť zaobstarať už od 269€.

 

Váš výber

Toto bol náš výber, s ktorým sa môžete a nemusíte stotožniť. Presne to je to, čo je na Androide tak dobré. Do diskusie nižšie nám napíšte váš výber TOP5 telefónov, ktoré by ste nominovali. Pravidlo je len jedno a to také, že daný telefón sa musí dať kúpiť aj na Slovensku.