Úvod Konkurencia Zázrak sa nekoná. Nokia X s Androidom má katastrofálnu výdrž batérie

Zázrak sa nekoná. Nokia X s Androidom má katastrofálnu výdrž batérie

13

Nokia X, jeden z nových a jediných low-end Android zariadení, ktoré spoločnosť momentálne ponúka. Keďže sa jedná o „nokiu“ a všetci si pri tejto značke okamžite spomenú na nezničiteľnosť a výdrž batérie blížiacej sa ku kalendárnemu mesiacu, očakávania boli vysoké.

V teste, ktorý pripravil server GSMArena.com však novinka viac menej sklamala. Pri nenáročnom používaní totiž dokázala vydržať len smiešnych 38 hodín, čo je v porovnaní so zvyškom Android zariadení málinko.

V jednom z testov však Nokia X obstála pomerne slušne. Jednalo sa o test hovoru cez 3G, kde pri živote vydržala slušných 11 hodín a 13 minút. Pri prehliadaní webu to však už bolo len niečo pod 5 hodín a pri prehrávaní videa niečo len 6 hodín a 10 minút.

nokiax
Nokia X Dual, ktorú testovali v GSMArena a ktorá je dostupná aj na našom trhu ponúka dvojjadrový procesor s jadrami o takte 1GHz a 1 500mAh batériu. Vyzerá to teda tak, že Nokia X sa medzi low-end zariadenia radí nie len cenou a špecifikáciami, ale aj výdržou batérie. Na zariadenie, ktoré stojí 110€ to však vôbec nie je zlé.