Úvod Novinky TAG Heuer Meridiist Infinite: Solárne dobíjanie a cena 7000 dolárov

TAG Heuer Meridiist Infinite: Solárne dobíjanie a cena 7000 dolárov

3

Pokiaľ ide o exotiku a luxus v segmente smartfónov, každému sa okamžite vybaví výrobca Vertu. Existuje však spoločnosť, ktoré vyznáva podobné hodnoty a známa je hlavne vďaka hodinkám.

Spoločnosť TAG Heuer sa rozhodla uviesť na trh už druhú generáciu svojho smartfónu, ktorý sa okrem luxusných materiálov môže prezentovať aj jednou veľmi unikátnou funkciou.

Jedná sa o tzv. „trvalú výkonnostnú rezervu“ a v skutočnosti ide o fotovoltaické bunky umiestnené medzi LCD displejom a krycím sklom. Ak zaradenie vystavíte slnečnému svitu poprípade aj umelému osvetleniu, automaticky začne prebiehať dobíjanie batérie. Nečakajte však technológiu rovnajúcu sa elektrickej zásuvke.

Dobíjanie dokáže udržať zariadenie akurát tak v pohotovosti, čo je však aj tak pozitívum v prípade nízkeho stavu batérie a potreby vybaviť neskôr súrny hovor. Meridiist Infinite je zároveň vôbec prvým smartfónom, ktorý je vybavený takouto funkcionalitou.

Vzhľadom na špecifikácie (2,4 palcový LCD displej s rozlíšením 320 x 240 pixelov, 5 Mpix fotoaparát, 8 GB interná pamäť, Android Froyo!) a cenu 7000 dolárov si môžete radšej kúpiť skutočný solárny panel na váš dom alebo záhradu. Určite sa však nájde slušný počet jedincov, ktorí si doprajú pocit výnimočnosti podobne ako pri smartfónoch Vertu.

zdroj: engadet