Úvod Novinky Google Takto bude fungovať modulárny telefón ARA

[VIDEO] Takto bude fungovať modulárny telefón ARA

21
Projekt ARA

Projektu ARA sa v poslednom čase dostáva dosť veľa pozornosti a to hlavne vďaka oznámeniu tlačovej konferencie na 15-16 apríl 2014. Našťastie sa na internet dostalo video v ktorom člen tímu ktorý má na starosti projekt ARA hovoril o mnohých veciach ohľadom tohto zaujímavého technického počinu.

V prvom rade sme sa dozvedeli, že Google sa bude snažiť stlačiť ceny čo najnižšie. Základná kostra na ktorú budete pripájať jednotlivé moduly by nemala stáť viac, než 50 dolárov (36 eur). K dispozícii pritom budú tri základné veľkosti. 4″ mini verzia, 5″ stredná verzia a nakoniec ešte jedna väčšia platforma, ktorá pravdepodobne zavíta medzi phablety. Na tieto kostry sa potom budú pripájať jednotlivé moduly a kostra pritom poslúži na ich vzájomné prepojenie a komunikáciu. Sama o sebe teda nebude schopná čokoľvek urobiť. Moduly budú na kostre držať vďaka špeciálnym magnetom.

Moduly bude možné rozoberať a vymieňať ich obaly. Tieto obaly vyrobia 3D tlačiarne. Tým pádom si budete môcť úplne prispôsobiť svoj smartfón a to nie len funkčne, ale aj výzorovo.

Ako bude celé vymieňanie modulov prebiehať si môžete pozrieť vo videu. Pretočte si ho na šiestu minútu.

Čo hovoríte na to, ako pekne sa projekt ARA rozbehol?