Úvod Konkurencia Nokia demonštruje nabíjanie mobilu pohybom

Nokia demonštruje nabíjanie mobilu pohybom

2

Napriek pokrokom, ktoré výrobcovia dosiahli pri výrobe batérií a rôznym funkciám, ktoré nám zabezpečujú čo najmenšie vybíjanie, sa nám ľahko môže stať, že si cez noc zabudneme nabiť smartfón a nasledujúci deň sme ako bez ruky. A ak vás táto strašná úvodná veta zaujala, zvážte jednoduché riešenie nášho problému. Smartfón, ktorý sa dokáže nabiť sám.

V tomto sme už mimochodom tiež urobili krok vpred. Na internete môžete nájsť ochranné puzdrá, ktorých súčasťou sú solárne panely. Tie však fungujú iba cez deň a ich príkon je bohužiaľ prakticky zanedbateľný. S riešením možno prišla fínska Nokia. Niektoré hodinky môžete nabiť pohybom ruky. Prečo by sa niečo podobné nedalo urobiť aj so smartfónmi?

Nokia nám teda predstavuje nový systém nabíjania batérie vášho telefónu. Marketingové oddelenie sa rozhodlo túto funkciu demonštrovať použitím tanca. Pozrite si toto propagačné video.

Síce to na prvý pohľad vyzerá veľmi jednoducho a účinne, pravdou je, že takýto systém momentálne nevyrobí veľa energie. Po niekoľkých hodinách by vám snáď pribudlo pár percent, no to je príliš málo. Ale kto vie? Možno sa dočkáme o pár rokov. Zatiaľ sa táto technológia núka skôr do inteligentných hodiniek a podobnej nositeľnej techniky.

Ako sa vám páči myšlienka nabíjania batérie pomocou pohybu?