Úvod Novinky Nový HTC One (M8) z časti odolá aj vode

Nový HTC One (M8) z časti odolá aj vode

2

Sony Xperia Z2, Galaxy S5 ale aj pripravovaný LG G3 alebo Galaxy Note 4. Všetky tieto zariadenia sa pýšia alebo budú pýšiť odolnosťou voči vode a prachu, ktorá je samozrejme deklarovaná certifikáciou.

Táto vlastnosť je medzi používateľmi relatívne žiadaná vzhľadom na používanie smartfónu v akýchkoľvek podmienkach či už daždi a podobne, respektíve dokáže zariadenie ochrániť pri nechcených nehodách obliatím, pádom do, dajme tomu, bazéna alebo kaluže.

 

Prečo teda aj nové HTC One (M8) neponúka takéto vlastnosti, keďže sú žiadané a má ich aj priama konkurencia?

 
„Je to krásny telefón a myslím si, že je to oveľa dôležitejšie ako vodeodolnosť.“
– Graham Wheeler, produktový manažér HTC
 

Autori nasledujúceho videa však HTC One (M8) podrobili zaujímavému testu a konfrontovali ho s nádobou plnou vody. Po „utopení“ smartfón fungoval tak ako mal.

Je teda HTC One (M8) naozaj odolné voči vode a predstavitelia HTC sa rozhodli z nejakého neznámeho dôvodu túto vlastnosť neodprezentovať a nepridať do zoznamu inovácií?

Určite nie.

Vlajková loď HTC vďaka svojej kompaktnej jednoliatej konštrukcii z hliníka naozaj dokáže do určitej miery eliminovať prienik vody, to však neznamená, že bol smartfón tak navrhnutý.

Aj keď smartfón po utopení fungoval tak ako mal, neznamená to, že sa časť tekutiny nedostala do útrob zariadenia a po čase môže dôjsť ku korózii jemnej elektroniky a HTC One (M8) odíde do večných lovíšť napríklad po pár týždňoch, respektíve mesiacoch.

V prípade jemného postriekania vodou alebo jarného dažďa sa však nemusíte obávať.

Šéf marketingu HTC Jeff Gordon na Twitteri vysvetľuje:

HTC One (M8) si teba zaslúžilo hodnotenie IPX3, vďaka ktorému by malo odolať striekajúcej vode pod tlakom 80 -100kN/m2 po dobu 5 minút.

Každopádne, HTC One (M8) je kus „drahej technológie“ a nemali by sme ju cielene vystavovať nepriaznivým podmienkam ale spoliehať sa na túto vlastnosť len ak je to nevyhnutné alebo dôjde k nejakej bližšie nešpecifikovanej „mokrej nehode“.

Je pre Vás vodeodolnosť dôležitá, alebo so svojimi mobilnými zriadeniami narábate v rukavičkách?