Úvod Novinky FunFón zlacnil volanie na 7 centov, zaviedol nový 200MB denný limit za...

FunFón zlacnil volanie na 7 centov, zaviedol nový 200MB denný limit za 40 centov

2
FunFón

Orange sa dnes rozhodol predstaviť prerobenú predplatenku svojho virtuálneho operátora FunFón s označením Férofka. Nová ponuka bola v niektorých aspektoch zvýhodnená a bohužiaľ, v niektorých zas znevýhodnená.

Informoval o tom server DSL.sk

Začneme na pozitívnu nôtu. Hovory boli zlacnené z 12 centov na oveľa prijateľnejších 7 za minútu. Ak voláte na FunFón číslo, prvú minútu voláte úplne zadarmo.

Teraz je čas na tú horšiu správu. Cena SMS správ sa zvýšila zo 6 centov na 7 centov. Orange sa to však okamžite snažil vykompenzovať zvýšenou rýchlosťou pripojenia. Tá sa zvýšila z 512 Kbps na 7,2 Mbps (download) a 512 Kbps (upload).

Novinkou je denný balíček v hodnote 40 centov, za ktorý dostanete 200 MB dát. Po prečerpaní sa vám však táto rýchlosť zníži na 128/128 Kbps. Pokiaľ by ste tých 200 MB prečerpali, dokúpiť si môžete tzv. ‚Duplofku‘ teda opätovné navýšenie, ktoré taktiež stojí 40 centov.

Týždňové, ani mesačné balíčky bohužiaľ zatiaľ dostupné nie sú.

Orange však okrem toho spustil aj novú akciu, ktorá platí pri prenesení čísla. Zákazník vďaka tomu získava internet v mobile na polroka zadarmo. Toto pripojenie je však limitované dátovým obmedzením 500 MB, pričom po prečerpaní rýchlosť znížia na 128 Kbps.

Ivana Nichtová, brand manažérka pre FunFón tvrdí, že ich cieľovou skupinou sú mladí používatelia, ktorí uprednostňujú WiFi a k mobilnému internetu nepotrebujú prístup každý deň.

Za značkou FunFón zo začiatku stál ako Orange, tak aj Funrádio. To sa však neskôr zmenilo a dnes sa o tohto operátora stará len Orange. Podľa ich tvrdení je priemerný vek ich zákazníka 24 rokov.

[poll id=“242″]