Úvod Novinky Android Android 4.4 KitKat je OVEĽA stabilnejší, než iOS 7.1, tvrdí táto štúdia

Android 4.4 KitKat je OVEĽA stabilnejší, než iOS 7.1, tvrdí táto štúdia

67

Či už používate Android, iOS, alebo dokonca Windows Phone, je dosť pravdepodobné, že čím sú staršie a odladenejšie, tým sa z nich stávajú čoraz stabilnejšie a stabilnejšie operačné systémy. Nová štúdia od spoločnosti Crittercism, ktorá sa zaoberá monitorovaním výkonu sa pozrela na to, ako často „crashuje“ Android a ako často „crashuje“ iOS. Podľa ich výsledkov je operačný systém Android, oveľa stabilnejší, než ten od Apple.

Najhoršie odladenou verziou Androidu je Gingerbread, pri ktorom je šanca spadnutia aplikácie až 1,7%, zatiaľ čo na novších verziách Androidu, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean a KitKat, je to už len 0,7%. Aby sme to porovnali s iOS 7.1, najnovšou a najvyspelejšou verziou operačného systému Apple, tam je možnosť crashnutia, teda spadnutia aplikácie až 1,6%, pričom pri predchádzajúcich verziách to nebolo oveľa lepšie. Pri iOS 7 firma zaznamenala hodnotu 2,1%, pri iOS 6 dokonca 2,5%. Štúdia ďalej poznamenala, že najstabilnejším smartfónom z portfólia Apple je iPhone 5, zatiaľ čo v Android ekosystéme majú byť najodladenejšie Samsungy.

 

Podľa výsledkov je najnovší iOS 7 len o niečo stabilnejší ako Android spred 3 rokov
– Crittercism

 

Podľa výsledkov spoločnosti Crittercism, je najnovšia verzia iOS 7 len o niečo stabilnejšia, než verzia Androidu, ktorá bola predstavená pred tromi rokmi. Možno sa vám to zdá divné, neférové, či dokonca neprofesionálne, no vedzte, že výsledky pochádzajú od spoločnosti, ktorá zaznamenala jednu miliardu aktívnych užívateľov. Samozrejme, crashovanie aplikácií spôsobujú aj ďalšie faktory, no ak hľadáte najstabilnejší systém, Android by mal byť na prvom mieste.