Úvod Novinky OFICIÁLNE: Meizu tento rok predstaví Ubuntu smartfón

OFICIÁLNE: Meizu tento rok predstaví Ubuntu smartfón

3

Už nejakú dobu sa špekuluje o hardvérových partneroch spoločnosti Canonical, ktorá stojí za operačným systémom Ubuntu, pričom sa dlho povrávalo práve o čínskom výrobcovi Meizu, ktorý by mal priniesť prvý smartfón s týmto OS modifikovaným pre smartfóny, Ubuntu Touch.

Dnes spoločnosť oficiálne potvrdila, že nový Ubuntu Touch smartfón ponesie práve logo výrobcu Meizu a okrem toho je do hry zapojená aj španielska spoločnosť Bq, ktorá by sa mala rovnako podieľať na novom smartfóne/smartfónoch s OS Ubuntu Touch.

Ubuntu smartfóny budú dostupné on-line po celom svete prostredníctvom domény ubuntu.com, kde si ich budete môcť objednať a aj keď momentálne neexistujú žiadne informácie o špecifikácii, zariadenia by mali by byť založené na „najnovšom hardvéri“. Rovnako je neznáma aj cena, predpokladáme však, že bude prívetivá.

Ubuntu pre smartfóny dokonca podporujú aj operátori, počnúc známymi menami ako Verizon Wireless, T-Mobile USA, Vodafone, EE, Three Group, Deutsche Telekom, Portugal Telecom a Telstra.

Možno sa tak v budúcnosti objavia tieto zariadenia aj v ich ponukách, čo by bolo určite veľkým pozitívom, pretože by sa tak ešte viac rozšírila dostupnosť týchto smartfónov.

Ubuntu Touch má rozhodne veľký potenciál konkurovať ostatným mobilným operačným systémom a viac informácií sa určite dozvieme na blížiacom sa podujatí MWC 2014.

Privítali by ste na trhu smartfón s OS Ubuntu alebo ste voči týmto zariadeniam skôr skeptickí?

zdroj: PhoneArena