Úvod Novinky Sony Xperia Z2 bude vlajkovou loďou len 6 mesiacov

Sony Xperia Z2 bude vlajkovou loďou len 6 mesiacov

6

V rozhovore medzi redaktormi servera GSMArena a šéfom produktového plánovania a manažéra používateľského rozhrania v Sony, Yoshiro Kurozumim, padli veľmi odvážne vyjadrenia o tom, ako dlho by mala ostať vlajková loď na tróne. Podľa Sony by to nemalo byť dlhšie, než 6 mesiacov.

Podľa Yoshira musíte svoju vlajkovú loď aktualizovať oveľa častejšie, než tomu bývalo pred pár rokmi. Sony tak všetko robí len kvôli tomu, aby ostali konkurecieschopní, pričom Xperia Z2 bude titulom „vlajková loď“ disponovať len v prvom polroku 2014.

Ďalším bodom diskusie bol samotný dizajn zariadení. Yoshiro potvrdil, že Sony nechce zostať len pri jednom dizajne, čo naznačuje, že by sme tento rok mohli vidieť aj miernu odchýlku od ich „OmniBalance“ dizajnu, ktorým disponujú všetky ich posledné modely radu Xperia.

xperiaZ2prednastrana

Ak sú teda slová pána Kurozumiho pravdivé, novej vlajkovej lodi Sony by sme sa mohli dočkať už koncom leta, resp. začiatkom jesene, pričom možný je dokonca aj nový dizajn. Pevne však veríme, že Sony bude pokračovať aj v softvérovej aktualizácii modelov, ako napríklad Xperia Z a Z1, keďže opätovné zanedbanie tejto povinnosti by mohlo mať negatívny dopad na potenciálnych zákazníkov.