Úvod Novinky Samsung Gear Fit: Hi-tech náramok s ohnutým displejom

Samsung Gear Fit: Hi-tech náramok s ohnutým displejom

10

Na podujatí „Unpacked 5“ sme sa stali svedkami predstavenia ďalšej generácie TOP smartfónu Samsung Galaxy S5 ako aj novej generácie inteligentných hodiniek s názvom Samsung Gear 2.

Okrem toho si ale pre nás tento kórejský gigant pripravil ešte jedno zaujímavé zariadenie.

Jedná sa o hi-tech náramok Samsung Gear Fit, ktorý ako vôbec prvý na svete ponúka zakrivený Super AMOLED displej (1,84 palca-rozlíšenie 432 x 128), ktorý si môžete „obliecť“, respektíve umiestniť na ruku.

Ako názov napovedá, určený bude hlavne pre pohybovo aktívnych ľudí vzhľadom na schopnosť merať rýchlosť akou bije vaše srdce a vzdialenosť, ktorú ste prešli, bude sledovať váš spánok, váš tréningový program, ponúkne časovač alebo stopky.

Zariadenie sa však dá využiť aj ako „predĺžená ruka“ smartfónu, aspoň čo sa notifikácií a médií týka. Náramok Vás teda upozorní na zmeškané hovory, SMS správy, e-maily a podobné udalosti, pričom nechýba možnosť ovládania prehrávača hudby a podobne.

Remienky zariadenia Gear Fit sa dajú vymeniť podobne ako pri hodinkách Samsung Gear 2, sú dostupné v troch farbách (čierna, šedá a oranžová) a sú určené aj pre alergikov.

Dizajn zariadenia je rozhodne jedinečný a batéria by mala podľa slov výrobcu vydržať 3 až 4 dni na jedno nabitie.

Informácia o cene je samozrejme zatiaľ neznáma ako aj údaje o kompatibilite. Tento zaujímavý kus technológie by mal byť dostupný na trhu niekedy v apríli.

Čo hovoríte na Gear Fit? Inovácia v oblasti nositeľných technológií alebo len zbytočnosť a hračka pre dospelých?

 

 

zdroj: PhoneArena