Úvod Konkurencia S Nokia X je kompatibilných 75% všetkých Android aplikácií, tvrdí Nokia

S Nokia X je kompatibilných 75% všetkých Android aplikácií, tvrdí Nokia

1

Nokia včera konečne predstavila trojicu prvých Android smartfónov, ktoré kedy vyrobili. Jedná sa o Nokia X, X+ a XL. Toto trio nezvyčajných Androidov beží na Android 4.1. Jelly Bean, no bez jednej veľmi dôležitej veci. Bez všetkých služieb Google, ako napríklad Chrome, Gmail atď.

Nokia ďalej upravila celé užívateľské prostredie, ktoré viac, než čokoľvek iné pripomína prostredie na zariadeniach s operačným systémom Windows Phone. Okrem toho pripravila vlastný obchod s aplikáciami a SDK (Software Development Kit) pre vývojárov, ktorých aplikácie nie sú priamo kompatibilné s ich novými zariadeniami.

 

Kompatibilných je až 75% aplikácií, úprava zvyšných 25% trvá do 8 hodín

 

Nokia teraz žiada vývojárov, aby svoje .apk zaslali priamo do ich obchodu, pričom tvrdí, že s ich telefónmi je kompatibilných až 75% všetkých Android aplikácií, ktoré nevyžadujú absolútne žiadnu modifikáciu. Zvyšných 25% vyžaduje miernu úpravu, ktorá by nemala trvať dlhšie než 8 hodín.

nokia_x

Nokia dokonca pripravila aj nástroj, pomocou ktorého si môžete otestovať či je vaša aplikácia kompatibilná s radom Nokia X. Všetko potrebné pre port aplikácií na nové Android zariadenia od Nokie sa dozviete na tomto odkaze.