Úvod Novinky Gionee Elife S5.5, najtenší smartfón na svete, už v predaji

Gionee Elife S5.5, najtenší smartfón na svete, už v predaji

2

Vo svete smartfónov sa často prekračujú hranice a udávajú sa nové a nové štandardy. Okrem veľkosti batérie, výkonu procesorov, rozlíšenia a veľkosti displejov sa medzi ne musí zarátať aj hrúbka zariadení. Ešte pred pár rokmi sme sa oháňali centimeter hrubými tehlami. Čo bude v roku 2020?

Trendy sa občas podarí uviesť aj Číňanom. Dnes bude samozrejme reč o hrúbke. Ak vám vadí veľkosť vášho súčasného päťpalcového smartfónu, možno by ste mohli mať záujem práve o 5,75 mm hrubý Gionee, ktorý ľahko prekonáva napríklad Sony Xperia Ultra s 6,5 milimetrami, alebo Huawei Ascend P6 s 6,2 milimetrami.

Čo však ostatné špecifikácie? Zariadenie prichádza so štvorjadrovým procesorom taktovaným na 1,7 GHz, s výkonom teda problém nebude. Potešia aj 2 GB pamäte RAM, či 13 Mpix zadný a 5 Mpix predný fotoaparát. Čo sa týka displeja, tam Číňania stavili na istotu. S piatimi palcami sa nedá nič pokaziť, rozlíšenie bude pravdepodobne full HD. Zariadenie beží na operačnom systéme Amigo-OS, ktorý je založený na Androide. Ak by niekto chcel vedieť, akú veľkú má Gionee baterku, tak je to presne 2 300 mAh. Žiadna sláva, ale za tých 5,75 mm to stojí. Či nie?

Gionee Elife S5.5

Dizajn zariadenia je podľa mňa veľmi podarený, špecifikácie uspokoja aj náročnejších užívateľov, teda aspoň na papieri. Aký je smartfón v reále sa zatiaľ nevie. Možno je trochu škoda tej malej batérie, ale hranice treba tlačiť ďalej. Vzhľadom na to, že Gionee Elife S5.5 sa bude na začiatku predávať za príjemných 370 dolárov, tento telefón nie je úplne na zahodenie. Cena však platí pre Čínu.

Gionee by mal čoskoro expandovať do ďalších štyridsiatich krajín. Snáď sa dostane aj na Slovensko. V júli by mala byť predstavená aj LTE verzia.

Čo hovoríte na nový najtenší smartfón na svete vy? Páči sa vám?

Zdroj: GSMarena