Úvod Smartphony Dohady Samsung Galaxy S5 má nakoniec prísť so snímačom odtlačkov prstov priamo v...

Samsung Galaxy S5 má nakoniec prísť so snímačom odtlačkov prstov priamo v tlačidle ‚Domov‘

0

Opäť tu máme hŕstku zaujímavých informácií ohľadom novinky Samsungu, ktorá bude predstavená o 6 dní v Barcelone. Tentokrát sa opäť vraciame k pomerne starej otázke toho, či a ako bude bude mať Galaxy S5 implementovaný snímač odtlačkov prstov.

Aby Samsung ostal konkurencieschopný, nový snímač má byť zabudovaný do tlačidla ‚Domov‘ pričom zariadenie by malo vedieť rozoznať až 8 rôznych odtlačkov. Táto funkcionalita by mala byť úzko prepojená aj s novým softvérom, kde vďaka nasnímaniu odtlačku získate prístup k Vášmu súkromnému účtu na telefóne s aplikáciami, ku ktorým budete mať prístup len Vy.

Samsung sa snaží zostať konkurencie schopný za každú cenu

Čo je však zaujímavé je spôsob akým snímač nasníma Váš odtlačok. Narozdiel od snímača na iPhone 5s, kde stačí, aby ste prst na tlačidle pridržali si Samsung zvolil možnosť ‚swipovanie‘. Tým, že prstom prejdete cez tlačidlo by sa malo zariadenie automaticky odomknúť.

Zopakovať si môžeme aj špecifikácie. Tie by mali obsahovať nový čipset Snapdragon 805 so štyrmi jadrami Krait nataktovanými na 2.5GHz, 3GB RAM, 16 alebo 21Mpix zadný fotoaparát, 5.25 palcový QHD (2 560 x 1 440) displej a novú verziu TouchWizu s flatovými farbami a ikonkami.

Očakáva sa, že kórejská firma svoj nový Galaxy S5 predstaví už 24. februára na Mobile World Congress. Celé predstavenie pokryjeme živým komentárom spolu s videom, takže si nás nezabudnite naladiť.

Zdroj: SamMobile via GSMArena