Úvod Konkurencia Apple Galaxy S5 a iPhone 6 nás majú ohromiť edge-to-edge displejmi

Galaxy S5 a iPhone 6 nás majú ohromiť edge-to-edge displejmi

8

Rok 2014 ešte len začal, no informácií o chystaných vlajkových lodiach, ktoré tento rok poriadne rozbehnú pribúda a pribúda. Nová správa z kórejského denníka The Korea Herald totiž tvrdí, že vlajkové lode Galaxy S5 a iPhone 6 nás obdaria displejom s takmer nulovými rámikmi.

Podľa zdrojov kórejského webu by mal Samsung Galaxy S5 ponúknuť edge-to-edge displej, pričom stratiť by sa malo ikonické hardvérové tlačidlo „Domov,“ vďaka čomu bude Samsung schopný zväčšiť displej. Prítomný by mal byť aj snímač odtlačkov prstov, ktorý by mal byť zabudovaný do spodných rohov displeja.

Apple údajne testuje veľmi podobný edge-to-edge displej pre svoj nový iPhone. Toto zariadenie má pritom disponovať väčším displejom, než iPhone 5s. Podľa The Korea Herald dokonca žije veľká šanca, že Apple sa taktiež zbaví tlačidla „Domov,“ pričom snímač odtlačkov prstov by mal taktiež zabudovať do displeja. Či sa tak Apple rozhodne si netrúfame predpovedať.

NAJNIŽŠIA CENA GALAXY S4:

Jednu vec však vieme, Samsung Galaxy S5 by mal byť predstavený už o 12 dní na Mobile World Congress v Barcelone. Predstavenie budeme sledovať online a na AndroidPortal.sk nájdete aj živý komentár.

Zdroj: The Korea Herald via TechnoBuffalo