Úvod Novinky O GALAXY S5 už vieme všetko: Nové fotografie, vodeodolnosť, snímač odtlačkov prstov,...

O GALAXY S5 už vieme všetko: Nové fotografie, vodeodolnosť, snímač odtlačkov prstov, 16MPix fotoaparát

35

Mobile World Congress sa len rozbieha, no novinky sa na nás valia ako lavína. Svoje nové zariadenia už stihli predstaviť počas tlačovej konferencie Sony, ako aj Nokia. Samsung však má svoju tlačovú konferenciu naplánovanú až na 20:00.

To však nezabránilo neznámemu majiteľovi novej vlajkovej lodi pred uverejnením jeho špecifikácií, ako aj kvalitných fotografií.

Pravdepodobne najzaujímavejšou funkcionalitou Galaxy S5 je jeho snímač odtlačkov prstov, ktorý bol zabudovaný priamo do tlačidla ‚Domov,‘ čo sa zhoduje aj s špekuláciami. Jedná sa o snímač, po ktorom musíte prstom prejsť, čím sa Samsung ochránil voči prípadnej žalobe zo strany Apple. Tento snímač chce Samsung využiť pri autorizovaní platieb cez PayPal.

6
V tlačidle ‚Domov‘ je zabudovaný snímač odtlačkov prstov.

Okrem toho by mal byť vďaka certifikácii IP67 odolný voči vode a prachu. Na zadnej strane sa nachádza 16MPix senzor. Zadná strana je opäť plastová, no tentokrát sa nejedná o textúru pripomínajúcu kožu, ako tomu je pri Galaxy Note 3.

3 8

Na fotografii, kde sú vedľa seba Galaxy Note 3, Galaxy S5 a Galaxy S4 môžeme vidieť, že nová vlajková loď sa poriadne zväčšila, čo môže mať na svedomí spomínaná vodeodolnosť.

4
Galaxy S5 je výrazne väčší, než Galaxy S4. Na svedomí to môže mať vodeodolnosť.

Viditeľné zmeny môžeme vidieť aj v nadstavbe TouchWiz. Vyzerá to tak, že dohady boli pravdivé a Samsung sa predsa len rozhodol prehnať svoje používateľské rozhranie „flatovou“ kúrou. Jedným vylepšením sú rozhodne priečinky, okrem toho na jednej z fotografií môžeme vidieť novú funkcionalitu „Download booster,“ teda „Vylepšovač sťahovania,“ ktorý má ponúknuť rýchlejšie sťahovanie súborov cez 30MB pomocou využitia kombinácie WiFi a LTE pripojenia.

5 7 9

My budeme predstavenie Samsung Galaxy S5 sledovať, pričom náš živý komentár si budete môcť naladiť už od 19:45.

2
Používateľské rozhranie TouchWiz je na Galaxy S5 „flatovejšie.“