Úvod Konkurencia Apple Apple ukradol patent univerzite, ktorý použil v procesore A7, teraz čelí žalobe

Apple ukradol patent univerzite, ktorý použil v procesore A7, teraz čelí žalobe

30

Keď Apple predstavil svoj nový patent s označením A7, prekvapil tým nejedného novinára ale aj výrobcu. Podľa všetkého však na procesore nepracoval najčestnejšie.

Organizáciu WARF (Wisconsin Alumni Research Foundation), ktorá spravuje patenty Wisconsinskej univerzity práve zažalovala amerického výrobcu za porušovanie ich patentu, ktorý použil vo svojom novom procesore.

O žalobe informovali servery PatentlyApple a DSL, podľa ktorých sa jedná o americký patent 5 781 752 a ktorý je zodpovedný za predpovedanie závislostí dát inštrukcií na predchádzajúcich inštrukciách. Patent pritom popisuje obvod, ním implementované algoritmy a dátové štruktúry vo forme tabuľky, ktoré umožňujú takéto závislosti efektívne predpovedať a tým vykonávať inštrukcie efektívnejšie.

NAJNIŽŠIA CENA APPLE iPHONE 5S:

Apple svoj nový procesor využil vo svojich najnovších zariadeniach, vrátane iPhone 5s, iPad Air a iPad mini Retina. Podľa WARF však Apple patent porušuje vedome a úmyselne, pričom ho dokonca uvádza ako referenciu v niektorých svojich patentoch.

Apple podľa všetkého okrem toho odmieta spolupracovať s WARF a preto bola žaloba jediným východiskom ako sa domôcť práv za to, čo im patrí.

Zdroj: PatentlyApple via DSL