Úvod Novinky Sony Xperia E1: Krpec pre hudobných nadšencov

Sony Xperia E1: Krpec pre hudobných nadšencov

0

Spoločnosť Sony oficiálne predstavila novinku – Android smartfón Xperia E1. Drobca so 4-palcovým displejom a 2-jadrovým procesorom navyše nabila rôznymi audio špecialitkami. V ponuke sa nachádza i verzia s podporou pre dve SIM karty – Xperia E1 Dual.

Kompaktná novinka so značkou Sony prichádza v troch farebných prevedeniach (čiernej, bielej a ružovej). Podľa slov v texte tlačovej správy ide o mobilné zariadenie so zameraním na hudbu, čo poteší predovšetkým mladšie ročníky. Špecifikácie radia Xperia E1 do strednej triedy. Mala by sa tak objaviť na pultoch predajní po boku cenovo dostupnejších kúskov.

 „Xperia E1 kombinuje tie najlepšie audio technológie Sony s prémiovým dizajnom a výborným hardvérom a vzniká tak smartfón pre ľudí, ktorí sa chcú prejaviť skutočne nahlas,“ povedal Calum MacDougall, riaditeľ Xperia Marketing spoločnosti Sony Mobile Communications. „Ide o nový prehrávač v našom rade Xperia, zameraný na hudbu, ktorý je podporený tým najlepším, čo Sony poskytuje v oblasti dizajnu, displeja a obsahu.“

Súčasť hardvérovej výbavy čerstvého Android smartfónu tvorí špecializované tlačidlo WalkmanTM. Okrem toho poteší aj vysoká rýchlosť dátového prenosu (Cat 14 HSPA+), režim ClearAudio+ na optimalizáciu rovnováhy frekvencií či funkcia xLOUD pre krištáľovo čistú kvalitu prehrávania. „V Xperia E1 jasne počuť audio dedičstvo spoločnosti Sony, keďže sa tu spájajú kľúčové technológie so 100 Db, (so 100Db na tvojej Xperia™ E1 ťa nebude rušiť pri počúvaní hudby ani hluk pri jazde na motorke) vďaka ktorým vzniká hlasnejší a čistejší zvuk.

Druhá verzia Xperia E1 Dual disponuje slotmi pre dve SIM karty. Každú jednu si tak môžete nastaviť samostatne – s prispôsobeným zvonením. Samozrejmosťou je teda aj rýchle prepínanie medzi SIM kartami. Pri telefonovaní cez jednu zo SIM kariet nezmeškáte ani prichádzajúci hovor na druhé číslo, obe dokážu byť totiž naraz aktívne.

Špecifikácie

  • 4-palcový WVGA displej s rozlíšením 800×480 pixelov
  • 2-jadrový procesor (Qualcomm MSM8210) s frekvenciou 1.2GHz
  • 512 MB RAM
  • 4 GB interná pamäť pre dáta
  • 3MPix zadný foťák s natáčaním HD videí (720p)
  • Android 4.3 Jelly Bean
Zdroj: TS
Foto: TS