Úvod Novinky Samsung predstavil Galaxy Camera 2, vylepšenú verziu Android foťáku

Samsung predstavil Galaxy Camera 2, vylepšenú verziu Android foťáku

1

Samsung dnes predstavil Galaxy Camera 2, druhú generáciu skutočne inteligentného fotoaparátu.

Podobne ako aj jeho predchodca, Galaxy Camera 2 beží na Androide, ponúka bezdrôtové pripojenie a ovláda sa pomocou obrovského 4,8 palcového displeja. Stále sa jedná o zariadenie, ktoré je navrhnuté tak, aby Vám umožnilo čokoľvek vyfotografovať a vzápätí Vám ponúklo možnosť fotografiu upraviť a zdieľať na všetkými smermi. Samsung dokonca sľubuje, že vylepšil to, čo prvej generácie chýbalo najviac – kvalitu samotných fotografií.

Samsung Galaxy Camera 2 stále disponuje rovnakým, 16MPix rozlíšením a celkom malým 1/2,33 palcovým senzorom. Čo je však rozdielne je systém spracovania fotografie, o ktorom Samsung tvrdí, že vylepší doteraz slabý výkon prvej generácie.

 

Malá zmena v dizajne a špecifikáciách

 

Fotoaparát okrem toho ponúka 1,6GHz procesor, 2GB RAM a batériu, ktorá by Vám mala vydržať pre zhotovenie 350 fotografií. Zariadenie beží na Android 4.3 a okrem štandardnej konektivity v podobe WiFi a Bluetooth už ponúka aj NFC, ktoré sa skvele hodí pre rýchle prenášanie fotografií do tabletu či smartfónu.

Samsung zatiaľ nepotvrdil či pripravuje aj 3G verziu, no to by sme sa mali dozvedieť už čoskoro.

Ďalšie vylepšenia, s ktorými sa Samsung pokúsi očariť svojich potenciálnych zákazníkov už ležia v novom softvéri. Juhokórejský výrobca totiž pripravil celkom 28 rôznych scén, ktoré môžete aplikovať na svoje fotografie či už pred, alebo po zhotovení.

Samsung Galaxy Camera GC100 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Fotoaparát okrem toho disponuje možnosťou zapnúť si manuálne nastavenia, vypnúť automatické zaostrovanie a mnoho ďalšieho.

Samsung Galaxy Camera 2 je o niečo väčší, než jeho predchodca, čo jej na sexappeale rozhodne nepridáva. Samsung okrem toho podobne ako pri Galaxy Note 3 použil plast, ktorý výzorom napodobňuje kožu, ako v prípade Galaxy Note 3.

Veci, ktoré sa od prvej verzie nezmenili sú 21 násobný zoom, možnosť až 3 200 ISO, nahrávanie 1080p videa a slow-motion videa pri 120 snímkoch za sekundu.

 
[usquare id=“4″]
 

O dostupnosti, ani o cene nás Samsung neinformoval, no spraviť by tak mal už počas CES 2014, ktorý začína budúci týždeň.

Čo hovoríte na novinku? Spravil Samsung dosť na to, aby ste staro-novému fotoaparátu dali šancu?
[column size=one_half positio=first ]
galaxy_camera_1

galaxy_camera_3

galaxy_camera_5

galaxy_camera_7

galaxy_camera_9

galaxy_camera_11

galaxy_camera_13

galaxy_camera_15

[/column]
[column size=one_half position=last ]galaxy_camera_2

galaxy_camera_4

galaxy_camera_6

galaxy_camera_8

galaxy_camera_10

galaxy_camera_12

galaxy_camera_14

galaxy_camera_16

[/column]

Zdroj: TheVerge