Úvod Dohady Samsung možno chystá tablety so zakriveným displejom

Samsung možno chystá tablety so zakriveným displejom

1

Po zakrivených a ohybných smartfónoch môžeme očakávať, že sa na trh dostanú aj podobné tablety. Doteraz o takýchto zariadeniach veľmi nebolo počuť, no po tom, čo Samsung na CES 2014 predstavil niekoľko modelov s označením Pro sa na verejnosť dostali informácie o novej sérii Galaxy Tab Round.

Dnes už je možné kúpiť si od Samsungu veľký tabletfón s mierne zakriveným displejom. Tento experiment ale nedopadol veľmi dobre. Čiastočne za to môže aj ďalší podobný smartfón od LG, ktorý je však navyše ohybný a disponuje aj zaujímavým zadným krytom, ktorý dokáže opraviť menšie škrabance.

Teraz sa však juhokórejský výrobca začal zameriavať na problém, ako túto technológiu dostať do tabletov. Dal si patentovať niekoľko konceptov ohybných a skladacích zariadení, ktoré sa možno v najbližších rokoch stanú realitou. Bude veľmi zaujímavé sledovať ďalší vývoj. Momentálne totiž ohnuté displeje nedávajú veľký zmysel. Je na samotných výrobcoch aby nás presvedčili, že môžu byť užitočné.

Každopádne, ak by nové tablety Galaxy Tab Round vyzerali tak, ako znázorňuje patent, bolo by to veľmi zaujímavé. Displej, ktorý by sa dal ohnúť o 180 stupňov, už dáva väčší zmysel. Zariadenia by sa tak vošli na menší priestor a ponúkli by pritom väčšiu obrazovku. Prevláda názor, že ohybné displeje sú odolnejšie voči pádom. Rozbité sklo by sa tak konečne mohlo stať problémom minulosti.

Extrémne ohnuteľné displeje so sebou automaticky prinášajú aj nové funkcie. Na schopnosti výrobcov využiť ich vo svoj prospech bude závisieť, či sa trh zmení na nepoznanie ako sa to stalo po predstavení prvého iPhonu, alebo dnešné veľké neforemné placky vydržia.

Páči sa vám myšlienka ohybných displejov na tabletoch? Kúpili by ste si takéto zariadenie, alebo radšej ostanete verní rovným obrazovkám?

Zdroj: Androidauthority