Úvod Výrobcovia Google Google predstavil ‚inteligentné‘ šošovky. Diabetikom majú merať hladinu cukru v slzách

Google predstavil ‚inteligentné‘ šošovky. Diabetikom majú merať hladinu cukru v slzách

14

O tom, že z Google je deň čo deň väčšia a väčšia hardvérová spoločnosť niet pochýb. Svedčí o tom aj najnovší projekt z Google X.

Spoločnosť totiž oznámila prácu na „inteligentných šošovkách.“ Nezľaknite sa, nejedná sa o zmenšenú verziu Google Glass. Google by mal pomocou nich začať merať hladinu glukózy v slzách človeka.

Google verí, že ich metóda bude bezpečnejšia a príjemnejšia než tá, ktorú používame teraz. Momentálne je totiž nutné pichnúť sa do prsta a pomocou kvapky krvi spraviť potrebné meranie a to niekoľkokrát za deň.

Šošovka hladinu cukru meria raz za sekundu

Inteligentné šošovky sú na tom podstatne lepšie. Integrovaný čip dokáže zmerať hladinu cukru približne raz za sekundu. Pri prekročení povolených hodnôt by sa malo rozsvietiť miniatúrne LED svetlo, ktoré by na túto skutočnosť upozornilo. Slúžiť by to tak malo ako výstražný systém pre klesajúcu, resp. stúpajúcu hladinu cukru v obehu.

Samozrejme, že projekt ešte nie je dokončený a má ešte veľmi ďaleko od reality. Google pritom tvrdí, že spolupracuje s úradmi, ktoré sledujú a preverujú nové produkty, ktoré prichádzajú na trh.

O dostupnosti ani cene zatiaľ žiadne informácie neexistujú, no je dobré vidieť, že Google svoju expertízu používa aj inde než len na súdoch.

Zdroj: Google via The Verge