Úvod Výrobcovia Google Inteligentný displej Audi poháňaný OS Android

[VIDEO] Inteligentný displej Audi poháňaný OS Android

3

Vďaka nedávno predstavenej aliancii (Open Automotive Alliance), ktorú tvoria giganti ako Google, Audi či NVIDIA, sa pomaličky dostáva populárny operačný systém Android aj do automobilov. Pozrite sa na jeden z prvých výsledkov tejto zaujímavej spolupráce.

Nadchádzajúcim generáciám niektorých modelov populárneho výrobcu motorových vozidiel – Audi – by mal už čoskoro začať robiť spoločnosť tzv. Smartdisplej (inteligentný displej). Po konštrukčnej a dizajnovej stránke však vyzerá takmer na nerozoznanie od obyčajných tabletov. Vrchnú časť tohto mobilného zariadenia zdobí tradičné logo, pozostávajúce zo štyroch prepojených krúžkov. Displej zariadenia ponúka uhlopriečku o veľkosti 10.2-palca, výkon zabezpečuje procesor Tegra 4 a nechýba ani špeciálne modifikované užívateľské prostredie OS Android.

Android všade okolo nás

Smartdisplej (video nižšie) nie je len – ako sa na prvý pohľad môže zdať – klasický Android tablet. Svoje čaro skrýva v hlbšej integrácii s ovládacím a navigačným systémom automobilu. Do jeho schopností tak údajne spadá napríklad také ovládanie audia, navigácie či teploty vo vozidle. Podľa dostupných informácií má ísť zatiaľ o koncept, ktorý musí podľa všetkého prejsť ešte niekoľkými fázami vývoja, aby bol dostatočné pripravený pre spotrebiteľský trh.

[fve]http://youtu.be/2D32beCtCvs[/fve]

Je veľmi príjemne vidieť, kam sa automobilový priemysel začína uberať. Ak na podobnú spoluprácu pristúpi i viacero iných výrobcov, rozhodne nebude trvať dlho, a my sa dočkáme veľmi podobného pokroku, najmä v oblasti umelej inteligencie, ako to bolo aj v prípade mobilných telefónov a súčasných smartfónov.

Zdroj: youtube.com via androidcentral.com
Foto: youtube.com