Úvod Novinky V roku 2013 sa predalo vyše 20 miliónov phabletov, Galaxy Note 2...

V roku 2013 sa predalo vyše 20 miliónov phabletov, Galaxy Note 2 je už na túto kategóriu primalý

7

Och bože môj! Toto je telefón? Reagoval takto niekto z vašich známych pri pohľade na váš nový šesťpalcový phablet? A viete, že ani zďaleka nie ste sami? Minulý rok sa totiž predalo viac než dvadsať miliónov prerastených smartfónov.

Aspoň to tvrdí Juniper. Otázkou však je, čo je už/ešte phablet? Podľa Juniper je to zariadenie, ktoré je výrobcom prezentované ako telefón a jeho displej je väčší, než päť a pol palca. To je dosť zaujímavé. Ešte minulý rok bol Samsung Galaxy Note 2 jedným z najväčších phabletov na trhu a dnes už do tejto kategórie ani nepatrí.

 

Začal s tým Samsung

Je však pravda, že v tejto dobe stále sa zväčšujúcich mobilov sa na trhu objavili aj trochu väčšie zariadenia. Hranice dlho posúval práve Samsung, ktorý to všetko začal. 6,3 palcový Galaxy Mega najprv všetkým vyrazil dych, potom sme si tak nejak zvykli a o chvíľu už Sony vyrukoval s Xperia Z Ultra, ktorý priniesol 6,4 palcový full HD displej a super ultra tenký dizajn. Na CES 2014 sme boli svedkami predstavenia nového Hisense X1, ktorý pridal ešte takmer pol palca. Ehm, volať sa dá aj z nového Galaxy Note 8,4 Pro, do ktorého Samsung namontoval malý reproduktor pre telefónne hovory.

Galaxy Note 2 je už na kategóriu ‚phablet‘ primalý

Každopádne, 20 miliónov phabletov za minulý rok, je krásne číslo. O to viac, že sa medzi ne nepočíta stále populárny Note 2. Väčšinu predajov však mal aj tak pod palcom Samsung s jeho nasledovníkom. Iba za prvý týždeň sa predalo cez päť miliónov Note 3.

Zaujímavé je, že podľa predpovedí by mali predaje našich, tak trochu prerastených, spoločníkov dosiahnuť ohromujúce číslo 120 miliónov predaných kusov. Samozrejme za predpokladu, že trendy dnešnej doby budú pokračovať.

Ste aj Vy majiteľom phabletu? Čo považujete za najlepší phablet roku 2013? A do tretice, koľko palcov ste ešte ochotní so sebou nosiť vo vrecku?

Zdroj: AndroidAuthority