Úvod Novinky LTE sieť Telekomu dodal Ericsson, do troch mesiacov pokryjú 20% slovenskej populácie

LTE sieť Telekomu dodal Ericsson, do troch mesiacov pokryjú 20% slovenskej populácie

3

Telekom len pred mesiacom predstavil svoju novú sieť, ktorá je súčasťou najväčšej a technologicky najvyspelejšej širokopásmovej mobilnej siete na Slovensku.

Samozrejme hovoríme o LTE sieti, ktorú Telekomu dodal Ericsson, ako jediný dodávateľ rádiovej siete LTE. Táto sieť je postavená na multi-standard platforme staníc RBS 6000 a pracuje v pásme 1 800MHz. Vďaka tomu ponúka maximálnu teoretickú rýchlosť 73Mbps pre download a 23Mbps pre upload.

Sieť je vybavená aj funkcionalitou „circuit-switched fallback,“ ktorá zabezpečuje, aby hlasové hovory a textové správy, ktoré prebiehajú v 2G/3G, mohli byť prijaté počas pripojenia do LTE.

Miroslav Majoroš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovak Telekomu hovorí:Spustili sme prevádzku prvej celoslovenskej LTE siete a našou ambíciou je vybudovať najvyspelejšiu mobilnú sieť v krajine. Po štarte v piatich mestách plánujeme pokryť 20% populácie Slovenska počas prvých troch mesiacov prevádzky. Ďalšie lokality budú nasledovať v roku 2014. Toto je sieť novej generácie pre mobilné zariadenia, ktorá prináša ešte rýchlejšie sťahovanie dát, kratšiu odozvu siete a umožní zákazníkom lepšie využívať ich smartfóny, tablety a mobilné aplikácie. LTE je našou ôsmou technologickou premiérou počas 12 rokov a potvrdzuje našu pozíciu slovenského lídra v oblasti technológií a inovácií.

Ericsson s Telekomom vedie už 16 ročné partnerstvo v dodávaní komunikačnej technológie. Valter D’Avino, šéf Ericssonu pre región západnej a strednej Európy dodáva: „Po tom, čo sme sa stali jediným dodávateľom 2G, 3G, ako aj circuit core hardvéru a softvéru, sme aj výhradným dodávateľom rádiových technológií pre 4G.

Zdroj: Tlačová správa