Úvod Novinky Alza v novej reklame s tabletami zavádza, 100 tabletov týždenne nerozdajú

Alza v novej reklame s tabletami zavádza, 100 tabletov týždenne nerozdajú

34

Všetci to poznáme. Internetové, rozhlasové či televízne reklamy pred Vianocami, ktoré sa nás snažia nalákať spraviť vianočný nákup práve tam či tam. Jednou z takých reklám je reklama na internetový obchod Alza.sk. Ako to však vyzerá, s reklamou nie je všetko tak, ako by sme chceli.

Rada pre reklamu (AK RPR) ju totiž uznala za neetickú a to z toho dôvodu, že sa zákazníkov snaží nalákať na súťaž, v ktorej mylne vysvetľuje možnosti výhry. V reklame sa totiž uvádza, že je možné vyhrať až 100 tabletov za 1 týždeň. Čo už však nespomínajú je fakt, že týchto 100 tabletov je rozdelených medzi Slovensko a Česko a tým pádom nemá spotrebiteľ ako vedieť, koľko a či vôbec nejaké tablety poputujú aj na územie Slovenska.

 

„SŤAŽNOSŤ JE OPODSTATNENÁ“

 

AK RPR po posúdení všetkých relevantných podkladov hlasovaním dospela k záveru, že sťažnosť je opodstatnená. Reklamná kampaň: „Rozdávame 100 tabletov týždenne“, zadávateľa: Alza cz. a.s. je v rozpore s ustanoveniami čl. 12 ods. 1 Kódexu.

Z predmetnej komunikácie môže spotrebiteľ nadobudnúť mylný dojem, že spoločnosť poskytuje 100 tabletov týždenne pre zákazníkov, ktorí si zakúpili tovar na Slovensku, čo nie je pravda,“ rozhodla Arbitrážna komisia Rady pre reklamu na svojom poslednom zasadnutí.

Zdroj: Omediach