Úvod Novinky Neptune Pine: Inteligentné hodinky, na ktoré všetci čakali

Neptune Pine: Inteligentné hodinky, na ktoré všetci čakali [Video]

7

Tiež ste neboli vyložene nadšení ani z jedného modelu inteligentných hodiniek, ktorých bolo za posledné obdobie naozaj neúrekom? Potom Vás určite zaujme projekt Neptune Pine, ktorý dosiahol svojho cieľa na Kickstarter.com za menej ako 24 hodín.

neptune-pine-2

Prvý krát to Neptune Pine skúšal už vo februári tohto roku, kedy sa s veľkým úspechom nestretol. Vtedy zrejme ľudia ešte neboli pripravení na takýto produkt, a s inteligentnými hodinkami museli vyrukovať najprv veľké spoločnosti a pripraviť tú správnu náladu. Odvtedy spoločnosť svoje hodinky „znovuvynašla“, alebo ak chcete, zdokonalila a zaznamenala na Kickstarteri obrovský úspech, kedy za menej ako 24 hodín vyzbierali potrebných CAD$ 100 tisíc kanadských dolárov.

Neptune Pine nepatrí medzi klasické inteligentné hodinky ktoré je potrebné spárovať so smartfónom. Podľa slov spoločnosti stojacej za nimi ide totiž o úplne samostatné zariadenie, ktoré bude podporovať klasické hovory, videohovory, GPS a mnoho ďaľšieho bez nutnosti pripájania k smartfónu.

neptune-pine-1Okrem toho, že pojde v podstate o smartfón, ktorý budete môcť nosiť na Vašom zapästí, bude sa dať Neptune Pine použiť ako pripevniteľná kamera, keďže sa dá z náramku odopnúť. Následne môžete Neptune Pine pripevniť napríklad na svoju prilbu pomocou špeciálneho príslušenstva, podobne ako Go-pro kameru.

 

Špecifikácie zariadenia:

  • Displej: 2,4″  dotykový TFT s rozlíšením QVGA (320 x 240)
  • Procesor: 1.2GHz dvojjadrový Qualcomm Snapdragon S4
  • RAM: 512MB
  • Pamäť: 16/32GB
  • Kamera: zadná 5MPx s vstavaným LED bleskom; predná VGA s vstavaným LED bleskom
  • Bluetooth 4.0
  • GPS
  • 3G podpora (micro-SIM karta)
  • 810mAh batéria (pohotovostný režim až do 120 hodín, 6 hodín hovoru v 3G sieti)
  • Android 4.1.2 Jelly Bean
  • IP67 odolnosť (odolnoé voči poškriabaniu a ponoreniu do vody)

V čase písania článku má Neptune Pine vyzbieraných CAD$ 186 000, no ak by ste chceli prispieť aj Vy, máte na to ešte celých 30 dní. Minimálna čiastka je CAD$ 5 (3,53€), no ak chcete zariadenie mať hneď, ako bude dostupné, prispieť musíte čiastkou najmenej CAD$ 199 (140,69€) pre 16GB verziu a CAD$ 279 (197,24€) za 32GB verziu. Samozrejme nezabudnite prirátať poštovné vo výške 15 kanadských dolárov. V ponuke je samozrejme rôzne príslušenstvo, vrátane držiaku na prilbu, klipsne na opasok, merača tepu, atď. Prvé zariadenia by mali byť svojim majiteľom odoslané už v priebehu januára 2014.

Viacej informácií sa dozviete vo videu:

[fve]http://www.youtube.com/watch?v=88JMELpSv6s[/fve]

Čo hovoríte na takéto inteligentné hodinky? Konečne hodinky dotiahnuté do konca, alebo zbytočnosť?

Zdroj: Neptune Pine, Kickstarter via AndroidAuthority
Video: Youtube