Úvod Novinky Gadget týždňa: Quadrokoptéra komunikujúca so smartfónom

Gadget týždňa: Quadrokoptéra komunikujúca so smartfónom

4

Ak hľadáte naozaj špičkovú high-tech hračku, upriamiť pozornosť by ste mali na riadky nižšie. Tentokrát sa nejedná len o drobné príslušenstvo k smartfónu alebo podobne ale o plnohodnotný prístroj schopný komunikovať s vašim smartfónom.

Zariadenie sa volá Phantom Vision 2 a konkrétne ide o diaľkovo ovládané lietadlo so štyrmi nezávislými rotormi a otočným 14 Mpix fotoaparátom s fullHD záznamom.

Vďaka GPS a rôznym senzorom dokáže qaudrokoptéra fungovať v rámci autopilota, kedy dokáže sama udržať pozíciu či pohybovať sa po vopred predurčenej trase a Vy sa tak môžete sústrediť napríklad na zhotovovanie snímok či videa.

Ak náhodou dôjde k strate signálu ovládania (napr. pre zaletenie do väčšej vzdialenosti) Phantom Vision 2 sa sám vráti na miesto štartu repsektíve dokáže bezpečne pristáť.

Zariadenie ovládate prostredníctvo Wi-Fi pripojenia, zábery z kamery sú prenášané real-time na obrazovku smartfónu či tabletu, takže všetko vidíte aj z pohľadu qaudrokoptéry a výrobca hovorí o 25 minútach letu pri plne nabitej batérií.

gadget-phantom-vision-camera

Parametre:

  • Batéria: 5200 mAh
  • Váha: 1160 g
  • Rozmery: 29 x 29 x 18 cm, priemer 35 cm
  • Dosah ovládania: 300 až 500 metrov
  • Rýchlosť letu: 10 m/s horizontálne, 6 m/s vertikálne
  • Kamera: 14 Mpix, zorné pole 140 °/120 °/ 90 °, časovať, Full HD nahrávanie
  • Pamäť: 4 GB (MicroSD karta)
  • Kompatibilita: Android 4.0 a vyšší alebo iOS a vyšší
  • Cena: 1019 €

gadget-phantom-vision-controller

Využite

Lietadielko na diaľkové ovládanie bolo snáď snom každého chlapca a ten sa dá teraz splniť a rovno s výbavou najnovších digitálnych technológií s pohodlnou interakciou so smartfónom, ktorý dnes vlastní skoro každý.

Aj keď by sa dalo pozerať na užitočné využitie zariadenia v podobe stráženia nejakého areálu či nebodaj špionáž, slúži hlavne na zábavu a zážitky. Vysoko kvalitnou kamerou môžete nasnímať ťažko dostupné miesta, prírodu, panorámu mesta z vtáčej perspektívy alebo len tak lietať hore-dole.

Vieme, že táto hračka je veľmi drahá ale keď…pozrite si video.

[fve]http://youtu.be/9bMFt4vSerk[/fve]

Navštíviť web výrobcu

zdroj: AndroidPit