Úvod Novinky Google Od 11. novembra bude môcť Google použiť Vašu fotografiu a meno v...

Od 11. novembra bude môcť Google použiť Vašu fotografiu a meno v reklamách

6

Google zverejnil zmenu zmluvných podmienok svojich služieb, ktoré mu umožnia od 11. novembra použiť Vaše zdieľané odporúčania, fotku a meno v reklamách.

Po nasadení novej reklamnej politky do praxe bude Google umožnené zobraziť Vaše odbery, komentáre a +1 ako zdieľané odporúčania a reklamu na rôznych webových stránkách. Nový spôsob reklám bude teda postavený priamo na Vašich odporúčaniach, používajúc Vaše údaje na zlepšenie dôveryhodnosti reklamy.

To napríklad znamená, že Vaše hodnotenia a komentáre k rôznym hudobným dielam, hrám, knihám a iným produktom na Google Play môžu byť zobrazené Vaším priateľom. Taktiež kliknutie na +1 na Google+ bude automaticky znamenať, že danú vec odporúčate všetkým vo Vašich kruhoch. Toto použitie údajov sa ale týka len osôb starších ako 18 rokov, takže nezletilí budú automaticky vyradení.

gads1 gads2 gads3

Google+ sa nikdy netešil tak veľkej obľube, ako jeho konkurencia a takýto krok isto neprispeje k zvýšeniu jeho popularity. Takýto systém reklám však používa aj Facebook, a to už dlhšiu dobu. Ten zobrazuje Vaše „lajky“ na rôzne stránky, produkty a služby, no tie sú zobrazované len v rámci Facebook-u, nie celého webu, ako tomu bude v tomto prípade. Narozdiel od Facebook-u, Google, našťastie, ponúka možnosť odstúpiť od možnosti zobrazovania Vašich údajov v reklamách, ktorú odporúčame podľa vlastného uváženia.

Dajte vedieť aj Vašim priateľom a známym, aby vedeli čo sa potichu chystá priamo pred Vašimi očami, bez toho, aby ste si toho bez upozornenia všimli.

Zdroj: Google via The Verge