Úvod Novinky Americký T-Mobile predstavil neobmedzený globálny roaming bez navýšenia poplatku

[Aktualizované] Americký T-Mobile predstavil neobmedzený globálny roaming bez navýšenia poplatku

9

Aktualizácia: Po kontaktovaní slovenského Telekomu sme dostali nasledujúcu odpoveď:

Toto je špeciálna ponuka určená iba pre americký trh a tým pádom iba pre zákazníkov T-Mobile US. V Európe máme k dispozícii viaceré atraktívne roamingové ponuky ako Travel & Surf a iné balíčky, ktoré každý rok postupne obohacujeme a upravujeme.

Pôvodný článok: Americký operátor T-Mobile dnes predstavil niečo veľké, niečo na čo čakali milióny zákazníkov po celom svete. Predstavil totiž neobmedzený, medzinárodný dátový roaming, na ktorý sa vzťahujú aj SMS správy bez navýšenia poplatku. Novú službu spustia už 31. októbra. Nový program zákazníkom umožní využívanie spomínaných služieb až vo vyše 100 krajinách po celom svete. Okrem dát a SMS správ budú zákazníci vedieť uskutočňovať hovory za jednotnú cenu 20 centov za 1 minútu hovoru.

Neobmedzené dáta, neobmedzené SMSky a lacné hovory

Operátor o svojom novom programe neprezradil všetky informácie. Záhadou je internet v zahraničí, ktorý v základnom balíku dosiahne maximálnej rýchlosti len 128kb/s. T-Mobile však bude ponúkať aj rozširovacie balíčky rozdelené do niekoľkých časových období, od jedného dňa, týždňa, až po dva týždne. Vďaka týmto balíčkom sa aktivuje najväčšia rýchlosť, akú bude operátor schopný poskytnúť.

Okrem internetu T-Mobile predstavil aj zmeny v zasielaní SMS správ a uskutočňovaní hovorov. Program s názvom „Simple choice“ zahŕňa vyše 100 krajín po celom svete. Ak sa náhodou ocitnete v jednej z nich, na mobilný telefón si zatelefonujete za fixnú cenu 20 amerických centov, zatiaľ čo na pevnú linku v 70 krajinách sa dovoláte úplne zadarmo. Túto službu si momentálni zákazníci môžu aktivovať za $10 mesačne.

Či sa takáto zmena prejaví aj na území Slovenska a Českej republiky momentálne nevieme, no operátora sme už kontaktovali. Hneď ako sa dozvieme viac budeme tento článok aktualizovať.

Medzičasom nám v diskusii nižšie môžete napísať čo si myslíte o službách, vrátane roamingu, ktoré ponúkajú slovenskí a českí operátori. Ste s nimi spokojní alebo by ste ich najradšej vymenili?

Zdroj: TheVerge
Foto: TheVerge