Úvod Novinky Samsung oznámil 13 Mpix snímače s OIS pre rok 2014

Samsung oznámil 13 Mpix snímače s OIS pre rok 2014

0

Neoddeliteľnou súčasťou dnešných smartfónov je bezpochyby fotoaparát, pričom aj v tomto segmente neustále napreduje vývoj.

V poslednej dobe sme v tejto oblasti zaznamenali „megapixelovú“ vojnu, kedy sa výrobcovia predbiehali v počte megapixelov svojich fotoaparátov, čoho výsledkom sú napríklad zariadenia Sony Xperia Z1 alebo Nokia Lumia 1020.

Nemenej dôležité sú aj ostatné parametre fotoaparátov a jedna z posledných noviniek je použitie optickej stabilizácie obrazu v kamerových moduloch súčasných smartfónov.

samsung-13MP-ois-camera-module-1Momentálne sú takouto funkcionalitou vybavené modely HTC One alebo LG G2, pričom netrvalo dlho a podobné fotoaparáty ohlásil aj kórejský gigant Samsung.

Ako už býva zvykom, Samsung odprezentoval technológiu ako dokonalejšiu oproti konkurencii, pričom by sa malo jednať o 13 Mpix snímače s optickou stabilizáciou obrazu, ktorej korekčný uhol bude až 1,5 ° a dokáže tak lepšie eliminovať vibrácie spôsobené napríklad chvením rúk a podobne.

Samozrejmosťou je podľa Samsungu nízka spotreba energie a až osem krát dokonalejšie fotky v zlých svetelných podmienkach ako tie pochádzajúce z terajších fotoaparátov smartfónov.

Kedy a v akom zariadení sa nového snímaču  dočkáme? S masovou produkciou Samsung počíta od začiatku roka 2014 a prvé zariadenie s týmto snímačom bude pravdepodobne Samsung Galaxy S5, ktorý by mal byť predstavený na konci druhého kvartálu roku 2014.

Je pre Vás kvalitný fotoaprát v smartfóne dôležitý alebo so smartfónom fotíte skôr výnimočne alebo vôbec? Zdôverte sa nám v diskusii.

zdroj: androidauthority.com