Úvod Novinky Lenovo ukázalo nové tablety s až 18 hodinovou výdržou batérie vďaka stojanu

Lenovo ukázalo nové tablety s až 18 hodinovou výdržou batérie vďaka stojanu

2

V portfóliu spoločnosti Lenovo sa okrem klasických PC a notebookov nachádzajú aj Android zariadenia, pričom spoločnosť v tichosti predstavila dva nové tablety s uhlopriečkami 8 a 10 palcov, ktoré vďaka integrovanému stojanu ponúknu skvelú výdrž batérie.

Oba tablety s označením Yoga 10 a Yoga 8 sa môžu popýšiť IPS displejom s rozlíšením 1280 x 800 pixelov, 1,2 GHz quad-core procesorom MediaTek MT8125, 1GB pamäťou RAM, 16 GB úložným priestorom s podporou microSD kariet, 5 Mpix zadným a 1,6 Mpix predným fotoaparátom.

Po softvérovej stránke bežia tablety na Androide 4.2.2 a grafickej nadstavbe, ktorá ponúka rozloženie aplikácií podobne ako v iOS rozhraní.

Zaujímavosťou je samotný stojan, ktorý je pevnou súčasťou zariadení a je použiteľný v troch režimoch počnúc režimom „čítania“, kedy je stojan uzavretý a tablet je možné používať ako ostatné bežné tablety, „stand“ režim je vhodný pre sledovanie videa či používanie tabletu s externou klávesnicou a „tilt“ režim umožní pohodlnejšie dotykové ovládanie vďaka nakloneniu zariadenia ak je napríklad položené na stole.

Stojan okrem pohodlia ponúka aj „šťavu“ navyše, čo sa odzrkadlí na výdrži batérie. 8 palcová verzia podľa výrobcu znesie 16 hodín používania a 10 palcový ekvivalent až 18 hodín, čo je rozhodne skvelé.

Zariadenia sú oddnes k dispozícii prostredníctvom predajcov BestBuy a 10 palcový Yoga tablet nájdete aj na Amazone.

zdroj: AndroidAuthority