Úvod Dohady Aktuálne: HTC zatvára továrne. Výrobu smartfónov zrejme objedná u iných firiem

Aktuálne: HTC zatvára továrne. Výrobu smartfónov zrejme objedná u iných firiem

7

Problémom, s ktorými sa musí HTC potýkať niet konca kraja. Reuters a Wall Street Journal totiž priniesli správu, že HTC chystá veľké obmedzenia vo svojej výrobe.

Wall Street Journal cituje vlastné zdroje, ktoré potvrdzujú, že HTC sa nachádza v rokovaniach s Foxconn a Wistron kvôli možnému presunu časti výroby HTC do ich tovární (tzv. outsourcing). V súčasnosti si HTC všetky smartfóny vyrába samo v továrniach na Taiwane a v Číne.

Reuters navyše tvrdí, že jedna z tovární už bola dokonca zatvorená a že ich reportéri videli továreň uzavretú, s prázdnymi nakladacími rampami a ceduľami na dverách. HTC na to reagovalo správou, že ide len o optimalizáciu produkcie kvôli znižujúcim sa predajom a neplánuje vlastnú výrobu smartfónov zrušiť.

Anglicky zdatní si môžu prečítať originálne znenie vyjadrenia HTC:

HTC in not shutting down nor has plans to sell any of its factory assets. HTC has a very strong balance sheet and will provide the latest financials in our upcoming earnings call to investors and the broader community…

Like any manufacturer, we do volume planning to optimize our lines, our manufacturing and production facilities. Whether we are operating those facilities depends on market demand and our own expectations. When you have less demand you work with less facilities to optimize your costs. When you have demand, or bigger growth, you definitely have to activate all these facilities.

Zdroj Reuters, WSJ via PhoneArena