Úvod Zariadenia Glass Gear Glass: okuliare v štýle Google Glass od Samsungu?

Gear Glass: okuliare v štýle Google Glass od Samsungu?

13

Povráva sa, že Samsung pracuje na vlastných okuliaroch, nie nepodobných Google Glass,  ktoré plánuje vydať niekedy v apríli alebo máji budúceho roku pod názvom Gear Glass.

Určite takáto informácia nikoho neprekvapí, keďže Samsung sa veľmi dobre adaptuje trhu a aktuálnemu dopytu nespočtom produktov. Nie každý pokus vyjde na jednotku, dôkazom môžu byť nedávno vydané hodinky Galaxy Gear, ale ako sa vraví „kto nestrieľa, tak gól nedá“. Okuliare sa pritom ponúkajú ako perfektný nápad na rozšírenie portfólia tzv. príslušenstva, ktoré sa dá „obliecť“.

Zvesti o Gear Glass prichádzajú od ruského bloggera menom Eldar Murtazin, ktorý kedysi mal veľmi blízko k vnútorným zdrojom informácií o výrobkoch Nokia. Nie je však jasné, ako sa dostal k informáciam o projektoch Samsung-u, no možno je v tom nejak zainteresovaný Samsung Rusko.

 

O Gear Glass toho zatiaľ viac nevieme, a kto vie, či sú tieto zvesti pravdivé, alebo či nejde len o báchorky. V žiadnom prípade by to však nebolo prekvapujúce, vzhľadom na postavenie Samsung-u na trhu a na rozsah jeho produktov. Určite si môže dovoliť riskovať vývoj v zopár neperspektívnych odvetviach, keď jedno úspešné odvetvie mu náklady na vývoj tých menej úspešných vráti. Myšlienka inteligentných okuliarov, ktoré dokážu premietať informácie, alebo virtuálnu realitu do zorného poľa je tu v podstate od vzniku sci-fi, tak prečo neprispieť svojou troškou k vývoju tejto myšlienky.

Myslíte si, že Samsung naozaj pripravuje takýto produkt? Ak áno, považujete to za zbytočné, alebo za prínos pre celé odvetvie mobilných technológií?

Zdroj: PhoneArena, 9to5Google