Úvod Novinky Samsung opäť podvádzal v benchmarkoch, tentokrát s Galaxy Note 3

Samsung opäť podvádzal v benchmarkoch, tentokrát s Galaxy Note 3

26

Po tom, ako Samsung šokoval nadšencov benchmarkových výsledkov tým, že Galaxy S4 upravil tak, aby vždy vyhral na konkurenciou sa kórejský výrobca opäť nachádza v problematickej situácii.

Po odhalení tohto „podvodu“ to Samsung vyslovene odmietol, no situácia sa opäť mení, tentokrát s príchodom Galaxy Note 3. Podobného správania si všimli redaktori technologického webu, ktorí mali nové zariadenie od Samsungu na recenziu.

Vždy keď spustili najpopulárnejšie benchmarky, Galaxy Note 3 sa prepne do tajného, vysoko-rýchlostného módu, ktorý zaručí nekompromisné zničenie konkurencie. Pre porovnanie sa môžeme zamerať na LG G2, poprípade akýkoľvek smartfón vybavený novým Snapdragon 800. Skóre, ktoré zázračne vyliezlo z Galaxy Note 3, aj napriek tomu, že disponuje identickým procesorom a grafickým čipom úplne zmietlo zo stola zvyšok výrobcov.

Redaktori Ars Technica pokračovali v bádaní a zistili, že Galaxy Note 3 dokáže rozlíšiť medzi normálnymi aplikáciami a benchmarkovými aplikáciami. Keď zariadenie zistí, že sa jedná o aplikáciu, ktorá meria výkon, automaticky sa prepne do módu, v ktorom procesor neustále beží na takte 2.3GHz.

Šikovným redaktorom sa neskôr podarilo toto softvérové vylepšenie na Galaxy Note 3 vypnúť a keď testy spustili znovu, jeho skóre kleslo na úroveň porovnateľnú úroveň. Znamená to teda, že tvrdenia kórejského výrobcu si budeme musieť zakaždým poriadne preveriť.

Zdroj: ArsTechnica via TheVerge
Foto: Cnet