Úvod Novinky Gadget týždňa: Zámok pre bicykle komunikujúci so smartfónom

Gadget týždňa: Zámok pre bicykle komunikujúci so smartfónom

0

Na populárnej crowdfundingovej platforme Kickstarter môžeme nájsť nový zaujímavý technologický nápad, ktorý by nám mal uľahčiť, respektíve spríjemniť život.

Jedná sa o bezpečnostný prvok, zámok bicykla BitLock, na otvorenie ktorého nebudete potrebovať kľúč ale svoj smartfón.

gadget-of-the-week-teaser

Čo je BitLock?

BitLock je sofistikovaný zámok z ušľachtilej a vystuženej ocele, ktorý sa na prvý pohľad nelíši od ostatných. Na zámku však nenájdete otvor pre kľúč pretože bude riadený vašim smartfónom cez rozhranie Bluetooth. Stačí sa priblížiť k bicyklu, stlačiť tlačidlo na zámku a môžete odísť.

Zámok používa šifrovanie podobné tomu z online bankingu, lokalizácia polohy je samozrejmosťou a svoje digitálne „kľúče“ môžete zdieľať medzi priateľmi či kolegami, ktorí by si chceli Váš bicykel požičať.

Samotný zámok je vybavený batériou, ktorá by mala vydržať až päť rokov alebo 1000 odomknutí, aplikácia zámku Vás včas upozorní na jej výmenu a ak to aj tak prešvihnete 12 mm hrubý zámok odstránite zadaním špeciálneho 16 miestneho kódu priamo na ňom.

gadget-bitlock-05

Špecifikácia

  • Batéria: Lithium-Thionylchlorid, 2,4 Ampérhodín
  • Životnosť batérie: 5 rokov poprípade 1000 cyklov
  • Rozmery: 10,2 x 20,3 cm
  • Váha: 1,09 kg
  • Materiály: Vysoko pevnostná oceľ, PVC
  • Kompatibilita: Samsung Galaxy S3, S4, Note 2, Note 3, HTC One, DNA, Evo,  Nexus 4, Nexus 5, Motorola Moto X, RAZR, MAXX, M, iPhone 4S, 5, 5S, 5C.

[fve]http://youtu.be/W8Da3ruzJYw[/fve]

Verdikt

Vo veľkých mestách po celom svete je bicykel obľúbený a často najrýchlejší dopravný prostriedok a zámok je povinnou výbavou teda nevidíme dôvod prečo by to nemal byť práve tento, vzhľadom na rozšírenosť inteligentných telefónov.

Túto technologickú hračku určite ocenia aj športovci, ktorí často prostredníctvom smartfónu a aplikácií sledujú a zaznamenávajú svoje cyklistické výkony, pričom by získali ďalšiu funkciu navyše.

Kampaň na podporu projektu ešte nie je ukončená a autori si dali za cieľ vyzbierať 120 000 dolárov. Do konca kampane zostáva ešte 23 dní a v čase písania tohto článku majú na konte približne 65 000 dolárov takže nič nenasvedčuje tomu, že by projekt neskončil úspechom.

Ak máte o zámok záujem, najlacnejšia možnosť vychádza v rámci podpory projektu na 79 dolárov a k dispozícii sú samozrejme aj ďalšie možnosti.

Pokiaľ Vás BitLock zaujal a radi sa preháňate na bicykli, navštívte kampaň na tomto odkaze, kde nájdete množstvo konštrukčných detailov, fotiek či videí.

zdroj: AndroidPit