Úvod Zariadenia Gadget týždňa: Externý LED blesk pre smartfóny

Gadget týždňa: Externý LED blesk pre smartfóny

1

Občas sa kde tu mihnú nekonvenčné technologické nápady, ktoré majú za úlohu uľahčiť nám život, zabaviť nás alebo len ponúknuť alternatívnu.

Jedným z nich je aj NOVA, externý LED blesk pre smartfóny pripojený cez Bluetooth, ktorý bojoval o priazeň v crowdfundingovej kampani na kickstarter.com.

 

Čo je NOVA?

Ako sme už spomenuli vyššie, jedná sa o LED blesk o veľkosti bežnej kreditnej karty, ktorý je pomocou technológie Bluetooth pripojený k smartfónu a jeho dosah je cca 6 metrov. Konkrétne obsahuje 40 svetlo emitujúcich diód o svietivosti 65 lúmenov a jeho úlohou je pomôcť smartfónu zhotoviť dokonalejšiu fotografiu v zlých svetelných podmienkach.

Pomocou aplikácie dokonca upravíte teplotu farieb v troch predvolených režimoch jasu alebo v rozšírenom móde upravíte intenzitu podľa želania.

nova-flash-4

Špecifikácie

  • Rozmery : 86 x 53 x 6,3 mm
  • Hmotnosť : 150 g
  • Podporované systémy : Android 4.3, iOS 6 / 7
  • Podporované zariadenia : HTC One, Samsung Galaxy S4, Nexus 7, iPhone 4S, 5, 5c, 5s, iPad 3, 4, Mini, iPod Touch 5G
  • Konektivita : Bluetooth 4.0 Low Energy
  • Výdrž batérie: cca 150 fotografií, 4 týždne v pohotovostnom režime
  • LED diódy : 40 x 65 lumenov

nova-flash-5

nova-flash-1

Reálne využite?

Smartfóny sú už dávno vnímané ako náhrada za kompaktné fotoaparáty a práve vďaka rozmerom a energetickej nenáročnosti môže byť NOVA blesk vždy po ruke a jeho použitím tak eliminovať z fotografií preexponovanosť, vyblednuté farby, červené oči či neprirodzený, umelý look.

Pridanou hodnotou sú možnosti nastavenia prostredníctvom aplikácie no na druhú stranu, problémom je málo podporovaných zariadení a nekompatibilita starších verzií Androidu.

Verejná zbierka pre tento projekt bola úspešná, pričom sa podarilo vyzbierať 85,480 $ čo je vzhľadom na 25 000 $ cieľ veľkým úspechom.

Prvé kusy autori plánujú zákazníkom expedovať začiatkom roku 2014 a cena za kus počas zbierky začínala na 54 dolároch. Ak Vás NOVA LED blesk zaujal, navštívte web projektu alebo kampane.

Prípadný ďalší záujemci o zariadenie môžu kontaktovať autorov na hello@wantnova.com a objednať si ho. 

[fve]http://youtu.be/AedBInedJ0E[/fve]

Vedeli by ste si predstaviť bežné používanie NOVA blesku so svojim smartfónom alebo sa jedná o zbytočnosť určenú len pre technologických nadšencov? Diskusia je otvorená…

zdroj: androidpit.de via kickstarter.com