Úvod Novinky Android Google chystá zmeny v SMS, vývojárom odkazuje, aby sa pripravili na zmenu

Google chystá zmeny v SMS, vývojárom odkazuje, aby sa pripravili na zmenu

1

Aplikácií, ktoré ponúkajú funkcionalitu SMS správ je na Google Play neúrekom. Často sa však stáva, že nefungujú tak, akoby mali.

Dôvodom je nedostupnosť oficiálneho API pre SMS správy, teda kódu, o ktorý sa vývojári môžu „oprieť“ pri programovaní aplikácií tretích strán. Veľakrát sa tak stane, že SMS správy nefungujú, niekedy sa odošlú, ale príjemca ich neobdrží.

Google si je tohto problému dobre vedomý a tak sa do Android 4.4 KitKat rozhodol zaimplementovať niekoľko zmien. Na svojom oficiálnom blogu vývojárov informovali o tom, že odteraz Google poskytne oficiálne API pre SMS aplikácie, čo im poskytne vyššiu stabilitu a tým pádom zaručí lepšie hodnotenie na Google Play.

android4.4SMS

Podobne ako to už býva pri voľbe hlavného prehliadača si odteraz budete môcť vybrať hlavnú SMS aplikáciu. Aby sme to celé zhrnuli, znamená to teda, že si budete môcť nainštalovať stabilnú verziu aplikácií ako Sliding Messaging, Now SMS, či GO SMS Pro a túto aplikáciu si budete môcť nastaviť ako predvolenú. Ak budete chcieť využívať Hangouts, no bez SMS funkcionality, taktiež to bude možné nastaviť.

Zdroj: AndroidDevelopers via Phandroid