Úvod Novinky A.I. Watch: Ďalšie inteligentné hodinky s Android-om

A.I. Watch: Ďalšie inteligentné hodinky s Android-om

3

S inteligentným hodinkami sa poslednú dobu akoby roztrhlo vrece. Na indiegogo.com navyše pribudol ďalší projekt, ktorý, ak sa mu podarí vyzbierať sumu 100.000 amerických dolárov, prinesie na trh ďalšie mini-zariadenie s operačným systémom Android na zápästie užívateľov. 

Za projektom inteligentných hodiniek A.I. Watch stojí spoločnosť Swissco Ltd. Na novinke spolupracuje i talentovaný francúzsky dizajnér Damien Douk. K dispozícii je pre širokú verejnosť zatiaľ len niekoľko fotografií prototypu (obrázky v článku). Avšak na to, aby sa dostal finálny produkt pripravený na denno-denné používanie do obchodov, potrebujé tím nadšencov moderných technológii finančnú injekciu v hodnote niekoľko tisícok dolárov.

[fve]http://youtu.be/h5xVUg7e1F4[/fve]

 

Čo však všetko dokážu a ponúknu zákazníkom A.I. Watch? Špecifikácie by mal tvoriť 2-jadrový procesor s frekvenciou 1.2GHz, operačný systém Android vo verzii 4.0.4, podpora pre 3G siete (áno, mikro-SIM slot), integrované GPS, NFC, Bluetooth, FM rádio, WiFi alebo foťák/kamera. Samozrejmosťou je okrem hliníku v konštrukcii a vode-odolnosti aj prístup do obchodu Google Play. Energia v batérii údajne udrží zariadenie zhruba 100-hodín v pohotovosti na jedno nabitie.

20130923150831-AIWATCHPROTOTYPENo a ako je už zo špecifikácií zrejme jasné, inteligentnými hodinkami od Swissco Ltd. dokáže užívateľ plnohodnotne nahradiť hlavne funkcie súčasných mobilných telefónov. Nebude mať teda problém s uskutočnením hlasového hovoru či textovou komunikáciou (e-mail, SMS, komunikačné aplikácie v Google Play atď.)

Do uzavretia možnosti financovať projekt A.I. Watch zostáva 40 dní. Zatiaľ sa podarilo vyzbierať približne $7.000. Prispievatelia dostanú samozrejme adekvátnu odmenu, viac informácií nájdete na indiegogo.com

 

Špecifikácie A.I. Watch

Rozmer: 42.0 x 47.5 x 12.5 mm
Procesor: 2-jadrový, 1.5GHz
Operačný systém: Android 4.0.4, UI 2.0
Sieť: GSM 3G
Frekvencie: GSM 850/900/1800/1900 (funkčnosť po celom svete)
Batéria: Lithium ion 500mAh
RAM: 512MB
Interná pamäť: 4GB
Displej: 1.54-palcov, RGB 240x240px (kapacitný)
Foťák/kamera: 5MPx
Vibračný motorček
+ (Bluetooth, NFC, WiFi, GPS, senzory ako gyroskop, akcelerometer, e-kompas)

Zdroj: indiegogo.com via phandroid.com
Foto: indiegogo.com
Video: youtube.com