Úvod Novinky Samsung pripravuje hodinky Galaxy Gear 2, predstaviť by ich mohol na CES...

Samsung pripravuje hodinky Galaxy Gear 2, predstaviť by ich mohol na CES 2014

7

Záujem o inteligentné hodinky určite nie je tak veľký, aký by si možno priali predstavitelia Samsungu. Podľa informácií priamo z Kórei ich zmiešané pocity spotrebiteľov prinútili začať úplne od začiatku. Samsung tak pravdepodobne na trh, ktorý sa má stať preplnený rôznymi inteligentnými hodinkami, príde s úplne odlišným návrhom.

Samsung sa s predstavením ich hodiniek poponáhľal, aby predbehol Apple, no svojou zbrklosťou mnohých sklamal a to hlavne ich výdrži a možnosti hodinky prepojiť len s jedným telefónom – Galaxy Note 3. Nie len, že sa toto zariadenie ešte ani neobjavilo na trhu, no výdrž batérie takýchto hodiniek zaskočila asi skutočne všetkých. Každopádne, nabíjanie hodiniek každý deň je už tak trochu choré. Kórejské média tvrdia, že Samsung predstavil ich nové hodinky aby vyskúšal aký záujem o ne bude.

Samsung sa pravdepodobne s predstavením poponáhľal aby predbehol najväčšiu konkurenciu z Cupertina v podobe Apple. Tí údajne pracujú na svojej verzii inteligentných hodiniek pod názvom iWatch. Pri ich navrhovaní však narazili na niekoľko problémov a tak sa americká spoločnosť rozhodla zamestnať ďalších technikov. Toto opozdenie však znamená, že Apple hodinky uvidíme najskôr až v strede roka 2014.

O druhej generácii Galaxy Gear sa už rozmohli špekulácie, ktoré tvrdia, že budú predstavené na CES 2014 v Las Vegas alebo na MWC 2014 v Barcelone s GPS funkcionalitou a možno budú schopné pracovať so všetkými Android zariadeniami.

Či už to bude tak alebo onak, rok 2014 bude rokom inteligentných hodiniek, či to chceme alebo nie.

Zdroj: TechKiddy via PhoneArena