Úvod Anketa Rozhodli ste: Toto je najlepší Android high-end smartfón

Rozhodli ste: Toto je najlepší Android high-end smartfón

29

Do našej ankety o tom, ktoré z najpopulárnejších high-end Android zariadení je to najlepšie sa Vás zapojilo takmer 600. Znamená to teda, že ste vytvorili veľmi pekný obraz toho, aké zariadenia preferujú naši čitatelia. Poďme sa teda pozrieť, ako dopadla samotná anketa.

Podľa našej ankety je najlepším high-end smartfón, ktorý bol tento rok predstavený Samsung Galaxy S4. Obľúbená vlajková loď Samsungu si od Vás vyslúžila 142 hlasov (24%). Samsung Galaxy S4 bol predstavený ešte v marci, ponúka 5 palcový Full HD displej, štvor-jadrový procesor, 2GB RAM a 13MPx fotoaparát.

Prvé dve miesta boli poriadne tesné. Hneď na druhej priečke sa totiž usadila vlajková loď HTC, HTC One s 129 hlasmi (22%). Tretie miesto obsadili dve najnovšie vlajkové lode Sony a Samsungu, Xperia Z1 a Galaxy Note 3, ktoré si vyslúžili po 96 hlasov.

Zhodujú sa naše výsledky so zahraničím? Ako som už naznačil v článku s anketou, výsledky porovnáme so zahraničným serverom, konkrétne s PhoneArena.com, ktorý taktiež zorganizoval podobnú anketu. Výsledky však nemohli byť odlišnejšie.

Na prvom mieste v ankete PhoneArena.com sa totiž umiestnil LG G2, ktorý u nás presvedčil len 52 ľudí (9%). Druhé miesto obsadil Galaxy Note 3 a tretie miesto Xperia Z1.

Čo si myslíte o výsledkoch? Prekvapuje Vás ku ktorým zariadeniam majú ľudia najbližšie alebo ste to čakali?

[poll id=“146″]

Zdroj: PhoneArena