Úvod Aplikácie Google+ začal podporovať pokročilejšiu úpravu fotografií, zatiaľ len pre Chrome

Google+ začal podporovať pokročilejšiu úpravu fotografií, zatiaľ len pre Chrome

3

O tíme Snapseed sme už dlho nepočuli a dnes sme sa dozvedeli o tom, že sa v Google rozhodne nenudili. Celý tento čas totiž pracovali na pokročilejšej úprave fotografií, ktorá je zaintegrovaná do Google+. Ešte v máji Google predstavil ich novú „Auto Awesome“ funkcionalitu, ktorá automaticky vyberie najlepšiu fotografiu, ktorú potom vylepší. Tentokrát sa jedná o pokročilejšiu formu úprav, ktorú ocení nejeden fotograf.

gplus-fotoUpraviť si teda pomocou posuvníkov budete môcť jas, kontrast a saturáciu. Nechýba ani čiastočná úprava, vďaka ktorej môžete zvýrazniť len určitú časť fotografie. Ak ste niekedy na Androide používali Snapseed, novinka v Google+ Vás ničím neprekvapí.

Nová funkcionalita si našla svoju cestu aj na Android a iOS aplikácie Google+. Nové funkcie zatiaľ podporujú len Chrome a to z toho dôvodu, že závisia na podpore natívneho klienta pre natívny kód. Každopádne, musíte zvážiť sami, či Vám novinka stojí za to, aby ste si Chrome stiahli (v tom prípade, ak ho nepoužívate) a samozrejme, či sa Vám oplatí nahrávať fotky na Google+. Josh Haftel tvrdí, že funkcionalita nebude dostupná pre všetkých v rovnaký čas ale tak, ako to už býva zvykom, sa objaví postupne. Už len keby Google uvoľnil samostatnú aplikáciu pre v Chrome Apps, svet by bol znovu o niečo krajší.

Zdroj: +Josh Haftel via TheVerge